Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
U mnie tak samo na razie tylko kwas foliowy.To i ja dorzucę coś od siebie. Mi lekarz zalecił tylko kwas foliowy. Od 12 tygodnia mam zacząć brać preparat wielowitaminowy ( do wyboru: Matruelle, Materna-Centrum, Vitrum Prenatal, Prenatal, Feminata Elevit)
Kiedy narodziny następują przed końcem umowy czyli u nas w sierpniu - to do końca umowy czyli do 31 grudnia jestem na urlopie macierzyńskim i przysługują mi wszystkie świadczenia. Dobra wola pracodawcy może sprawić, że taka umowa mimo urlopu macierzyńskiego zostaje przedłużona i wtedy wszystko odbywa się na normalnych warunkach. Końćzy się macierzyński itd. i wraca się do pracy. Najczęsciej jednak taka umowa nie zostaje przedłużona i z jej końcem człowiek staje się bezrobotny ale przysługują mu wszystkie świadczenia od ZUS tak, jakby był zatrudniony... z tym, że jest bez pracy itd.ASIOŁEK ja Cię rozumiem ale też nie nadwyrężaj się :-) a jak masz umowę na zastępstwo to będziesz miała L4 i macierzyński?

a jeśli chodzi o rozstępy to również należę do grubasków i posiadam już po poprzedniej ciąży (pomimo smarowania:-() więc teraz raczej będę smarować się tylko oliwką by nie mieć suchej skóry,
a ja na 10.08.
Moi rodzice śmieją się, że jak tylko ja przychodzę z nowiną to wiadomo, że jeszcze ktoś na pewno też przyjdzie