witajcie
mamasowa ja już według zaleceń gina na 3 miesiące przed planowaniem brałam pharmaton matruelle.. on ma i kwas foliowy i omega i dodatkowo jod.. wiec wszystko czego mi było trzeba.. w pierwszej ciąży brałam go naprzemiennie z femibion i też miał dobry skład ;-)
katushka polecam też ten syrop *spam* czy jakoś tak - trochę wali czosnkiem ale da się przeżyć

tylko ja to pobiłam wszystkich bo nie przeczytałam ulotki i trzymałam go zamiast w lodówce to na wierzchu i piłam przez tydzień a to tylko chyba mozna trzymać tydzień ale w lodówce

że się nie potrułam to cud

asiołek oj ja harrego pochłonęłam jakiś czas temu w zastraszającym tempie :-) i jak tylko moja ala pójdzie do szkoły i będzie starsza to dostanie harrego do poczytania - bo uważam że takimi książkami można zachęcić dziecko do czytania a dopiero później serwować dziecku ciężkie lektury w szkole... ja nie przeczytałam w szkole żadnej książki - za co się nie wzięłam to po kilku stronach szło w kąt.. dopiero po szkole wkręciłam się w pottera, zmierzch, książki dana browna itd.. i zaczęłam czytać dniami i nocami.. i później tak lubiłam czytać że nawet lektury nadrobiłam.. moim zdaniem w szkołach przez pierwsze lata powinni zaciekawić naprawdę fajnymi pozycjami książkowymi a dopiero później wyciągać cięższy kaliber lekturowy
monia456 ale super- zawsze raźniej jak jeszcze ktoś ma dzidziusia w podobnym terminie :-)
ja dzisiaj miałam dzień lenistwa :-) rano wstałam do córy ale tylko na godzinkę bo później wstał mój mężuś i mogłam jeszcze na dwie godiznki wskoczyć pod kołderkę :-) błogie uczucie :-) moja mała dzisiaj przecudowna.. ma dobry humorek, śmiała się cały dzień i nie grymasiła. . spać o dziwno też poszła szybko! jeszcze do tego mężuś obiad zrobił więc czuję się dzisiaj wypoczęta.. odkąd piję rano coś gazowanego na czczo to mdłości ustały - przynajmiej na tyle że mogę cos przełknąć :-) dzisiaj pakowałam kolejne za małe ciuszki po mojej ali do kartonu i szczelnie zakleiłam go taśmą.. i tak jakoś uśmiechnęłam się pod nosem bo za kilka miesięcy ponownie go będę otwierać mam nadzieję

fajne uczucie :-) miłego wieczorka!