Asiołku - ja też karmię butelką, tylko moje odciągam laktatorem a dokarmiam modyfikowanym. U nas nie ma czegoś takiego jak posiłek duży czy mały

Ma dostać tyle ile potrzebuje bo jest wycie i nie ma spania :-)
WKasia - ja mam za duży biust i Emilka ma problem z ogarnięciem to odciągam laktatorem i daję jej w butelce, szkoda w sumie, żeby się porządny pokarm marnował skoro jest a mała nie chce z cyca, resztę daję jej mleko Nestle Nan Pro 1, w sumie nie wiem czy to nie jest takie złe rozwiązanie, skoro niemowlakom karmionym tylko pokarmem matki trzeba podawać różne witaminy, to może lepiej i nie ukrywam wygodniej dać w nocy buteleczkę takiego gotowego, które te witaminy już w składzie ma?
Emilce coś chodzi skórka ze stópek, nie wiem czemu, całe ciałko ma różowe, gładziutkie a na stópkach się łuszczy, posmarowałam Bepanthenem, ale skąd i dlaczego tak? We wtorek idę na wizytę do pediatry to może coś powie, chyba, że któraś z Was już coś takiego u swojego maluszka zaobserwowała?
Poza tym małżonek wymyślił drugie imię, będzie po jego babci i nie jest źle, oficjalnie idziemy zarejestrować Emilię Annę :-)