reklama

Sierpniówki 2014

reklama
u nas też cudna pogoda-byłyśmy z córeczką na spacerku-booosko (bo synek ma ferie i jest w poznaniu u kuzyna więc my tak sobie we dwie siedzimy ).Teraz piję kawkę i podczytuję Was.
aaa zadzwoniłam dziś do sklepu ,w którym widziałam ze mają mój wózek w ofercie w Poznaniu-okazało się ,że jest na zamówienie -więc chyba bardziej mi się będzie opłacało go zamówić przez allegro ,bo jaki sens zamawiać go w tym sklepie skoro i tak wczesniej na żywo go nie obejrzę :no:

Ja bym sie cieszyla ;-) mnie tez kiedys na 2-3 dni przeszlo a pozniej wrocilo z podwojna sila.

Magda, ja tez w ciemno wozek bede kupowac, moge jedynie polegac na opinii brata i mamy bo oni w pl ogladali dla nas wozki. Tutaj mam mozliwosc zamowienia go z polskiego sklepu dzieciecego w uk no ale niestety bez mozliwosci wczesniejszego zobaczenia wozka.

Z tym leżeniem, to mi w poprzedniej ciąży położna tłumaczyła tak. Można leżeć jak się chce, chyba że lekarz stwierdzi zespół żyły głównej ( coś tam z przepływem krwi przez łożysko), wtedy zakaz na plecach. Ale warto często na lewym boku, bo to od serca i więcej krwi idzie do łożyska i dzidziuś się dotlenia:) ja śpię na lewym lub na wznak:)

Ale się rozpisałyście :) ledwo mogę nadrobić Was po pracy ;)

Napiszę coś pocieszającego dla dziewczyn, które biorą leki - moja lekarka rodzinna na wieść o tym, że nie wiedząc, że jestem w ciąży brałam bardzo silne leki... powiedziała "są kobiety które przechodzą wlewy- chemioterapią nie wiedząc, że są w ciąży i rodzą zdrowe dzieci... " myślę, że już bardziej obciążających leków od chemii - nie ma.... więc leczmy się zdrowo, ufajmy lekarzom i nie martwmy :).. to znaczy :) postarajmy się nei martwić ;)

Dziekuje Dziewczyny za odpowiedz, troszke sie uspokoilam. Najem sie na zapas gdyby mi mialo wrocic za dwa dni jak Domi ;)
Co do lezenia na plecach to jak bedziemy mialy wielkie brzuszki to bedzie niewygodne bo robi sie duszno od razu. Moj syn jak byl w brzuchu to preferowal tylko prawy bok. Jak ukladalam sie w innej pozycji to kopal jak szalony.
Pozdrawiam Was serdecznie :)

Mamabazylia, ja odkad biore tabletki to nie wymiotuje no wczoraj nie bralam caly dzien i wrocilo z podwojna moca wiec od wczoraj wieczora tabletki poszly znowu w ruch. Poki co mam brac do konca 16tygodnia a pozniej znowu przerwa i zobaczyc reakcje.

Ja się jakoś słabo poczułam , ale pisałyście ,że teraz się tworzy łożysko chyba , już latałam i szukałam termometru bo się czuję normalnie połamana ,a jak wstanę to mi się w głowie kręci i ugotowałam tylko obiad i odpoczywam sobie , gorączki nie mam , tylko jakby łamało w kościach ,ale tak delikatnie , napiłam się prenalenu tak na wszelki wypadek i chyba wejdę pod kocyk herbatka z cytrynką czy coś.

reklama
No lozysko moze sie tworzyc nawet do 20 tygodnia ciazy i przez to oslabienie organizmu itp. Ja juz mam oba lozyska wytworzone bo ostatnio mi pani na usg potwierdzila ale ja non stop na wspomagaczach i to z dzienna dawka 800mg ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry