reklama

Sierpniówki 2014

Witam wszystkich serdecznie!
Dziś zrobiłam test - miałam rano dostać okres - i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam dwie krechy :) jutro powtórzę żeby nie było.
Chyba dołączę do sierpnióweczek. Z obliczeń moich wynika że termin na 16 sierpnia. Ale jestem w szoku :szok:

reklama
MALUSIOLKA a żeś mnie pocieszyła, że z dwójką jest prościej ;-) no i jak z dwójką to i z trójką będzie dobrze :-)
no jak już się zaczynają razem bawić to luzik:tak:najcięższy oczywiście początek;-)

MISIA no to macie piękny prezent na święta :tak::-) jak mięliście w planach trzecie nie ma źle.. troszkę się pośpieszyło ale może to i dobrze? :-) a dziadkowie no hmm.. pewnie będą się cieszyć ;-) przestańcie już chorować a Ty szczególnie :* <tulę>
dzięki,dzięki:tak:niebawem się przekonamy co dziadkowie,bo mieliśmy powiedzieć w święta,ale pewnie nie wytrzymamy i wygadamy się po jutrzejszej wizycie:-D
ja właśnie pożeram sobie kanapkę z nutellą mhmm.. :-)
słodkości....czyżby dziewczynka?;-)
super,że wyjście udane:tak:

ja na razie tylko folik zaaplikowałam...bo tak miałam w poprzednich dwóch ciążach...i oby tak zostało:tak:

co do wagi to w pierwszej ciązy startowałam z wagą nieco ponad 53 kg, w drugiej równe 54 kg,a teraz moja waga pokazuje 55kg:baffled:

malusiolka to życzę Ci teraz dla odmiany synka;-)tak dla urozmaicenia;-)
ulika ja w poprzednich ciążach byłam praktycznie od początku na L4,bo mdłości i wymioty miałam,że szok:szok:i tego teraz się boję,bo do tego doliczyć dwójkę rozrabiaków:szok:
panta gratulacje!!!

misia, dzięki :* A co do Twojej kanapki z nutellą, to ja nie mogę patrzeć na czekoladę :baffled: (Smacznego :))

natkusia, no to widać, że zabawa się udała :) <przytul> Ja jak byłam w drugiej ciąży, to bardzo często Oliwkę trzymałam na rękach, a teraz w trzeciej ciąży muszę uważać, bo coś mnie jajniki bolą i nie chce mieć później problemu. Ale z drugiej strony to moje córki i jak chcą na ręce, to biorę.

Uciekam spać, bo padam już na twarz;/ Czekałam aż M wróci z pracy, a teraz mogę odpocząć. Dobranoc ;)

Witam wszystkie Sierpniowe Mamy :)
Pisze z UK I jest to moja 3 wyczekiwana ciaza (2 w domku 15 i 6 lat) termin na 8-9 sierpien z OM.
Niestety przed nia byly 2 aniolki ale jestem dobrej mysli chociaz dzis plamilam :( I jutro GP wyslal mnie na usg do szpitala tzw EPU wiec wszystkiego sie dowiem.
Pozdrawiam serdecznie dziewczyny :)

Ostatnia edycja:
jjm86 Jak Cie boli to idz do lekarza, lepiej sprawdzic co sie dzieje. Moze to nic takiego, ale przynajmniej sie uspokoisz:tak:

ma_Dunia wspolczuje, moja angina na szczescie juz chyba odpuszcza powoli i nawet moge przelykac :cool:

gorgusia bylam w ciazy blizniaczej i raczej nie ma innych objawow niz w pojedynczej ;-)

Domi88 witaj, gratuluje wszystko bedzie dobrze, trzeba myslec pozytywnie :tak:

Afja moj maz powiedzial, ze jak teraz tez bedzie corka to zbankrutuje na podpaski, waciki i kosmetyki hahahaha :-D

JoannaUK super! nie powiem, ze nie zazdroszcze :zawstydzona/y: ja chyba sie wybiore prywatnie do polskiego gina na usg:tak:

Co do wagi hmmm u mnie masakra :confused2: Wazylam 56-57kg dopoki nie zaszlam w ciaze i nie zaczelam brac hormonow i sterydow. W efekcie do porodu z dziewczynami wazylam 82kg (a rodzilam w 6tym miesiacu!), schudlam po porodzie troche, ale potem znow problemy z hormonami itd. i moja waga zatrzymala sie na 78kg i ani drgnie pomimo diety, cwiczen i dbania o siebie. Mam tylko nadzieje, ze w tej ciazy nie przytyje zbyt duzo i nie beda mnie musieli faszerowac tymi swinstwami :baffled:

A piersi bola mnie masakrycznie :sorry:

A poza tym umre z niewyspania
confused8gj.gif.pagespeed.ce.WIRhOx-w8z.gif

Najpierw nie spie 2 tygodnie, bo laski chore i ciagle sie budzily i dusily, a teraz jak juz jest troche lepiej i moze nawet ze 4h by sie dalo przespac to nie moge, bo mam nudnosci
eek.gif.pagespeed.ce.6B5TFgnLti.gif

Witam porannie ;)

Dziewczyny nie zazdroszcze niektorych sytuacji z pracodawca, u mnie byla troszke inna sytuacja bo szef wiedzial ze sie lecze, musialam mu powiedziec ze wzgledu na ilosci dni w jakich musialam sie urywac razem z mezem z pracy.

Jutka mnie tez piersi masakrycznie bola ze juz o niewyspaniu nie wspomne.... dzisiaj wstalam o 4.50 :crazy:...

Jutka wlasnie doczytalam ze masz juz blizniaczki, mam pytanko. Szybko Ci sie ciazowy brzuszek pojawil czy raczej pozno ?

Witam porannie ;)

Dziewczyny nie zazdroszcze niektorych sytuacji z pracodawca, u mnie byla troszke inna sytuacja bo szef wiedzial ze sie lecze, musialam mu powiedziec ze wzgledu na ilosci dni w jakich musialam sie urywac razem z mezem z pracy.

Jutka mnie tez piersi masakrycznie bola ze juz o niewyspaniu nie wspomne.... dzisiaj wstalam o 4.50 :crazy:...

Jutka wlasnie doczytalam ze masz juz blizniaczki, mam pytanko. Szybko Ci sie ciazowy brzuszek pojawil czy raczej pozno ?

Szybko :) w 3 miesiacu musialam kupic spodnie ciazowe :eek: a w 6 smiali sie ze mnie, ze niedlugo zaczne namiot nosic :-p Ale mysle, ze to sprawa indywidualna jak przy kazdej ciazy :tak: Tym razem pewnie tez szybko brzuszek bedzie widac, chyba juz tak mam po prostu :-D

Ja spodnie ciazowe musialam kupic jeszcze przed punkcja.... bo w zadnych innych nawet dresowych nie dalam rady chodzic a po za tym przy siedzacej pracy to ogromna wygoda bo nic mnie nie uciska w brzuch :)

Misia2010 widzę,że Twoja córcia jest z tego samego miesiąca i roku co mój łobuziak:)

Ja dziś mam na szczęście wolne,jadę z młodym na wizytę do alergologa (mamy lekką astmę). W końcu pospaliśmy do 8, a tak to codziennie po 6 musimy się zrywać.
Zaczynają mi się mdłości:( na szczęście lekki,bez wymiotów, ale dopadają mnie niezależnie od pory dnia:/

I niestety piersi cały czas bolą,za niedługo będę musiała pomyśleć o większym biustonoszu. Też mnie czasem pobolewa podbrzusze albo jajniki,ale to jak się nalatam w pracy albo później z synkiem,czasami niestety muszę go nawet gdzieś przenieść. Wytłumaczyliśmy mu z M że teraz nie mogę go już tak nosić na rękach i podnosić jak do tej pory,niby zrozumiał,ale on jest taki "mamusiny" że niestety czasami się zapomina:)

reklama
ojaka, ja mam same mdłości i to od rana ;/ Nie chce powtórki z poprzednich 2-ch ciąż, gdzie od prawie same początku, do prawie samego końca przytulałam muszle :baffled: i do tego od rana lekko brzuch pobolewa

Jutka, hehe dobry ten Twój mąż :P Z tego co widzę, to też masz dwie dziewczynki tak jak ja. Jak urodzi nam się 3-cia dziewucha, to mój mąż chyba się załamie :P Taki jeden rodzynek, a w domu 4 baby :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry