reklama

Sierpniówki 2014

W Krakowie też pięknie i słonecznie, teraz są 22 stopnie w cieniu :-)

Ja najczęściej chodzę w sukienkach, ewentualnie leginsy i dłuższa tunika, tak mi jest najwygodniej. Kilka kiecek mam ciążowych a kilka normalnych w większym rozmiarze i jest OK :) nie ukrywam brzuszka bo po co? Raz ubiorę się luźniej raz bardziej obciśle, zależy od mojego widzimisiu :-)

reklama
caltha - no dokładnie, wyeliminujmy to, co może uczulać, czyli gluten, nabiał, cytrusy i no tam jeszcze.... to bedziemy chyba ziemie jeść :))) kto ma mieć alergię, bedzie ją miał :)) a jedzenie tylko jednego smaku, nie jest wartosciowe dla dziecka i matki
najważniejsze to chyba potem wprowadzanie dziecku już "stałych" posilkow, żeby nie dać czegoś dużo za wcześnie..... no i ewentulanie jakaś dietka podczas karmienia, ale bez przesady :))) ja i bigos wcinałam i inne wzdymające produkty, a dziecku się nic nie działo.... poza tym, ja kocham jeść :-D

jejku,poszlam po corkę do szkoly, ale jest sliczna pogoda, strasznie cieplo i wiatru niewiele... a dziś z koleżanką do kawiararni się umowilam, mam ochotę na lody :szok: chyba sobie nie odmówię

Caltha - oj o tych pasozytach to sie juz nasluchalam... Problem taki, ze lekarze wcale nie sa skorzy do diagnozy w tym kierunku o często mamy same szukają info, walczą, robia badania. Dodatkowo podobno czesc z nich moze w badaniach nie wychodzić. Zmora jakaś.

Martuska - a ja z kolei z tych, co miały bardzo eliminacyjna dietę, bo mały moc o ulewal i jedzenie mu sie cofalo, ale to nie był relfux. Pól roku nie jadlam nic z mlekiem, a mleko jest wszedzie nawet w pieczywie :) Potem nietolerancja minęła na szczęście i o żadnej skazie nie ma mowy.

każde dziecko reaguje inaczej, ja też jakoś nie szalałam, ale jak widziałam, że malutkiej nic się nie dzieje, wprowadzałam stopniowo nowe smaki.,.. i tak szybko wrocilam do normalnego jedzenia, znaczy wszystkiego co organizm chciał, bo szybko przestałam karmić piersią..... mam nadzieję, że synuś bedzie równie tolerancyjny na wszelkie pokarmy

skąd takie paskudztwa się w czlowieku biorą?????

Madison - pytałam na wątku wizytowym, macie już imiona dla coreczek?

Madison, gratuluję prawidłowo rosnących skarbów!. Ja też byłam na diecie eliminacyjnej, mały miał skazę białkową, teraz ma wziewną (w właśnie przeżywa pyłkowe katusze!) Dieta eliminacyjna - ciężka do wytrzymania - ale efekty w odchudzaniu - rewelacja :-)

A ja na poprawę humoru byłam u kosmetyczki. Jutro umówiłam się do fryzjera. A co? Więcej czasu leżę, ale też muszę jakoś wyglądać!!!

Martuska - ja to straszna noga jestem z imionami, aż głupio. Wiec dla synka wybrał M. I umowilismy sie, ze kolejne dziecko ja wybieram, całkiem dobry deal bo wyszło, ze moga wybierać dwa :) Ale mi nie idzie i M. roboczo wybrał Natalia i Zuza. Ale ja wciaz mam prawo veta, tylko czy mi cos przyjdzie do głowy i serca? :)

A te pasożyty to tez bym chciała wiedziec jak sie tego ustrzec...

Pasożyty są dość częstą zmorą mam przedszkolaków, z racji tego ,iż ciężko jest w przedszkolu dopilnować by dzieci myły ręce po np. zabawie w piaskownicy lub pobycie w toalecie.

Z tego co czytałam można przeprowadzić odrobaczenie dziecka natomiast nie wiem jakimi preparatami , trochę o tym czytałam ale nie trafiłam na jakiś super preparat.

Z mojego doświadczenia wynika (jako że sama je miałam ) iż owsiki są pasożytami, które najprościej wychwycic gdyż pojawiają się w kale, widoczne gołym okiem więc obywa się bez testów. Do tego mają brzydką tendencję do wychodzenia w nocy z odbytu co daje efekt swędzenia. Na owsiki pomagają pestki z dyni , jeśli dziecko nie lubi można kupić np. olej z dyni , dodawać go do potraw np.

Glisty trudno wychwycić ale z nimi wiąże sie bodajże brak apetytu, bladość u dziecka apatia

Caltha co to za dobre piwko znalazłaś?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kami - dzięki za info. Cholercia, ale nas czeka :/ Wlasnie mi sie to z piaskownicami kojarzyło, a to jest jednak nie do uniknięcia.

Kaspian - a ja jestem ta ofiara, która mimo takich restrykcji i intensywnego karmienia nie chudla... U mnie to była straszna walka o te kilogramy. To nie było sprawiedliwe ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry