reklama

Sierpniówki 2014

O kurcze, naprawdę mozna to piwko zupełnie bez stresu? :)

Caltha - kawał wykładu :) brrrrrr, to dziecko nie chowane pod kloszem ciezko uchronić, trzeba liczyć na szczęście chyba.
A te warzywa bio - skąd miec pewność, ze nie sa za bardzo bio?
Takie do kupienia w sklepach z ekologiczna żywnością to chyba ok, prawda?
Znowu wychodzi, ze najlepiej to sie energia z kosmosu odżywiać....

reklama
Kobity padam na ryjek sil niemam.Dzien pol dobry pol zly.Chyba jak kazdy inny.Teraz ide przeprowadzic powazna rozmowe z synkiem i nawet nieczekam az maz skocnzy prace i ide spac...
Dobrej nocki wam zycze ...

Ufff padam.... Koniec remontu ale początek sprzątania.... Wszystko jest do mycia i prania czekam aż już będzie ślicznie i czysto.

W ciąży jem v wszystko na co mam ochotę truskawki też

Co do zakupów eko to ... mięso mam z dobrego źródła, mleko i sery mogę mieć od koleżanki mamy, nie mam dobrego źródła owocow i warzyw.

Kręgosłup mnie dziś bardzo boli od tego sprzątania ale jestem szczęśliwa :)

Ostatnia edycja:
Witam witam ,rozpisalam sie na wizytowym i teraz musze brac sie za szykowanie do szkoly :-/
Wrócę to sie odezwe !!!!
A co do piwka bezalkoholowego to u mnie jest tez 0%coa ala reds (uwielbiammmmm)
Z tego co mi brat mowil to w pl w sklepach z napojami tez sa i cytrynowe i jablkowe 0% -dla tych co takie lubia
Do zaraz ,caluje:-*

A dziewczynki powiedzcie mi jeszcze jak to znowu jest z tymi miesiacami 21 tydz to .... miesiac , bo w necie roznie pisza raz ze jeszcze 5 ,a raz ze 6 ,,,,normalnie dostane do glowy :-( a wiem ze ten temat juz byl

Ostatnia edycja:
Caltha dzięki za to piwko :-) dziś poszukiwania :-)

Ewaelinka ja liczę tak:

0 - 4 , 5 pierwszy miesiąc
4 , 5 - 9 drugi
9 - 13 , 5 trzeci
13, 5 - 18 czwarty
18 - 22 , 5 piąty
22, 5 - 27 szosty
27 - 31 , 5 siodmy
31, 5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

Asiolek byłaś w sklepie? A wiesz która jest godzina?

Ja leże w łóżku bo mój synuś jeszcze śpi a maluchy się obudziły i tak mnie bombarduja że ja spać nie mogę :-P łobuzy.

Ja już nawet w nocy na siku staram się nie wstawać chyba że bardzo bardzo mi się chcę bo maluchy czują ruch i zaraz się budzą i figle w środku nocy :-P

No kobitki witam sie i ja :) Ja juz po spacerku z wsiurkiem dziecko o dziwo wyszykowane do szkoly siedze i patrze w zegarek co by tu zrobic.Maz chrapie na wyrku, wczoraj zesmy wieczorem pofiglowali ale w bardzo delikanty sposob.Wczoraj sie rylam z niego jak diabli bo po przyjemnym wieczorku leze obok meza,on mi tu mowi jak strasznie mnie kocha i wogole sie cieszy ze bedziemy meic drugiego dzidziusia ,a ja do niego z tekstem no ja ci sie niedziwie ze ty mnie kochasz ty to cholera jedno nasionko malusie malusie wsadzil a ja za pare tygodnie to malusi enasionko wycisnac z siebie musze tyle ze to nasionko milion razy wieksze niz przed wsadzeniem :) Jak ten sie zaczal smiac.Mowi ale twoja czesc tez w tym jest,a ja uparta ok ok ty mi tu niesciemniaj moje juz tam bylo to twoje przywedrowo :)

Ewelinka masz problem z liczeniem jak i ja ja na baby boom znlalazlam takie

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz
ja licze wedlug tego drugiego tak jak i wlascicielka tego postu :) przepraszam za kopiowanie :)

reklama
Dzięki Anna za informację o liczeniu miesiąca ciąży. Wczoraj się zastanawiałam, jak mnie ktoś pytał, w którym teraz jestem.
A mi dzień zaczął się tak sobie. Ból głowy i zepsuty telefon- tak w skrócie. Wczoraj zmarł w szpitalu mój dziadek, szykuje się pogrzeb.... eh Trochę mi dziś smutno i źle.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry