reklama

Sierpniówki 2014

Anna masz juz sporego syna.za chwilę wejdzie w okres gdzie grupa rowiesnicza będzie ważniejsza niż wszystko inne.i wtedy nastana problemy.bo gdy będzie od ciebie "silniejszy" sam może ci dac w twarz...
Mnie w domu nikt nie oszczędzal,dostawalam lanie,raz dostałam w twarz i będę to pamiętać do końca życia jako największe upokorzenie mimo,że działo się to w "4oczy".
Niestety dziewczyny mają dużo racji.przemoc rodzi przemoc i jest oznaką słabości nas dorosłych,bo to my musimy umieć radzić sobie z emocjami.
Walcz z takim rozwiązywaniem spraw między tobą,a maksem...
Ją rozumiem,że szkoła nie wspiera,znam też mentalność włochów. Ale nikt za nas naszych dzieci nie wychowa,ani nie nauczy ich podstawowych zasad moralnych.to nasze zadanie.
Mam nadzieję,że nasze tutaj słowa pomogą ci zebrać się i zastanowić nad planem na przyszłość.

U nas pracowicie.ją juz jestem zmęczona. Na szczęście nic poza brzuchem mi nie puchnie.dziewcze jest niespokojne i ciągle puka.ją w odróżnieniu od większości nie lubię tego uczucia. Zostały 4miesiace i oby do końca. Spokojnego weekendu

reklama
U mnie ciezki wieczor, mdłości straszne, duze zmęczenie i duszno mi juz. Zdałam sobie sprawę, ze choć to 21tc, to i ciężary (dzieci, lozyska, wody) i wielkość zajmowanego przez nie miejsca odpowiada ciazy pojedynczej o ładnych kilka tygodni starszej, stad i samopoczucie juz gorsze.

Izis - dziękuje bardzo :) szkoda, ze to wszystko na własny przykładzie i/lub doświadczeniu zdobyte ;))) Gratuluje pierwszych sukcesów wychowawczych :)

Caltha - mi chyba nie pulchna. W pierwszej ciazy puchly mi bardzo późno i raczej symbolicznie.

Fiuufiuu - to ja mam podobnie z ruchami. Troszkę ambiwalentne uczucia mam w tym temacie. Sama nie wiem o co mi chodzi, ale nie chce mi sie tego analizować.

Pamietam za to, ze jak wróciłam ze szpitala z pierworodnym w nosidelku i spojrzałam na kanapę, na której 3 doby wczesniej lezalam z nim brzuszku to myślałam, ze zacznę płakać z tęsknoty za tym brzuszkiem i jego lokatorem. Nie zdążyłam sie mentalnie pożegnać z tym stanem, bo wody mi w nocy odeszły w 38t3d bez żadnych wcześniejszych oznak porodu.

Teraz staram sie sobie przypominać, zeby sie tym cieszyć, bo to wszystko tak bardzo szybko mija i tak szybko sie zmienia i nic nie wraca. A zakładam, ze to moja ostatnia ciaza, bo w moim wieku to juz nie bede sie rozpędzac aż tak :)

Spokojnej nocy :)

Kolejny szybki dzień za nami. Kaci wcześnie wstał. Rano spacer,zakupy i wizyta u koleżanki która za dwa tygodnie rodzi. Teraz mam trzy dni wolnego :-) naciesze się synkiem i mężem. Teraz Antek fika bo cały dzień byłam w ruchu a on spał.
Kac dostaje ode mnie klapsa w pupe bardzo rzadko. Jak mnie bije to mu lekko tym klapsem oddaje. Dla mnie bicie to nie metoda wychowawczą. Sama wychowałam się bez ani jednego klapsa.
Madison- bliźniakowym mamom na pewno jest dużo ciężej niż pojedynczym. Ale silne jesteście i dacie radę.

Witajcieeee
Myslalam ze sobota ,ze wszyscy w domu mamy wolne i sie wyspie ,a tu d.... pan od studni wczoraj nie skonczyl i bedzie tu o ok 7 45 :-/ trza bylo wstac :'(

Do tego na dzien dobry widze ,ze nie mam mleka do kawy aaaa co za poczatek dnia !!!!
A co do wychowania to moj Oli majac 4 latka wybral sie z kolezanka na spacer ,oddalili sie dosyc spory kawalek od domu ,,,szukala ich cala ulica (zaznaczam ze to gdzie mieszkamy to nie miasto tylko wielka dzielnica domkow jednorodzinnych) ,,,myslalam ze umre ..plakalam a go nie bylo ,jezdzilam na rowerze -wszedzie zagladalam -po jakos 50 minutach moj maz prowadzi skazancow (to byl piatek) -Oliver wyladowal u siebie w pokoju tata krzyczal pozabieral wszystkie zabawki takie bardziej lubie ja stalam płakałam aha klaps w dupe tez byl --no ale do czego daze ,Oliver przez caly weekend siedzial w domu -przy pieknej pogodzie ,dostal blok i kredki ---od tej pory dziecko moje mi wszystko mowi gdzie co jak ,pyta o pozwolenia ,a jak to normalne w wieku 8 lat probuje pyskowac to wystarczy ze spojrze "z pod byka"on juz swoje wie ... w moim przypadku sprawdzilo sie to ze jak byla kara i mial byc w swoim pokoju to tego nic nie zmieni -czy slonce czy pokajacy ksiadz do drzwi "nie to nie"

Ania dasz rade !!!!!

Ja się boje wieku jak Oli bedzie mial 14 -15 lat -to bedzie dopiero czad :-/

Ostatnia edycja:
Dzień dobry;)
Pogodowo coś dziś nie najlepiej od rana:/
Ewaelinka gościa trzeba było w szlafroku przyjąć i dalej nyny;)
Madison trzymaj się. Nie zazdroszczę złego samopoczucia, chociaż z dorodności dziewczynek trzeba się cieszyć. Trzeba przyznać, że jak na ciąże bliźniaczá całkiem spore są:)

Witam się dziewczynki z rana! Ja próbuje wylezc z łóżka. Mały juz mi z szafek wyciąga ciuchy ale jakoś nie mam siły go powstrzymać. Mąż obiecał wczoraj że zajmie sie małym jak mały wstanie żebym mogła pospać no sle oczywiście dalej chrapie.
Mój synek skończył wczoraj roczek ;) dzisiaj wielka impreza więc i tak zaraz trzeba się zabrać za robotę :/

Barbarka 100 lat dla synka :-* :-* :-*
Marlenkus ja z tych co jak wstanie to ma problem z ponownym zasnieciem ,a tu juz pracuje maszyna ze nawet jakbym miala udawac glucha to zasnac by sie nie dalo hehe ;-/

witam weekendowo:-)

Caltha piwko zakupiłam ale nie wypiłam jeszcze jakoś weny wczoraj nie miałam ale co się odwlecze jak mówią, to zostanie na dziś hehhe. Pogoda dopisuje słoneczko cudnie świeci, ja pochłaniam kolejną książkę ale w tzw. międzyczasie podczytuje co u której się wydarzyło.

reklama
Dzien dobry :)
Ja pikam jeszcze z łóżka i czekam aż mi panowie śniadanie przyniosą ;)

Gorgusia, Marlenkus - dziękuje za słowa wsparcia :)

Co sie wagi bliźniąt to na polowkowym lekarka powiedział, ze nie ma specjalnych norm dla blizniakow i pomiary sie sprawdza wg norm ciazy pojedynczej, bo to jakby dwie ciążę w jednej macicy. A ze rodzą sie mniejsze to dlatego, ze rodzą sie wczesniej.
Sie zdziwilam, zapytam mojej gin co ona na to.

Barbarka - wszystkiego naj, naj, naj dla Twojej pociechy. Ale Ty mas malucha w domku :)

Ewaelinka - ja myśle, ze 14-15 latka to juz wychowuje sie głownie na bazie tego co sie wczesniej zrobiło i zainwestowalo. Na takie prawdziwe wychowanie to juz za późno. Tak oceniam po mnie i bracie :)

Miłej soboty!
Czekam na słońce, które obiecują prognozy :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry