reklama

Sierpniówki 2014

Cześć.

Niby jestem u rodziców i to trochę jak wakacje, ale czasu jakoś ciągle brak… Doczytałam, ale w głowie mam pustkę… :zawstydzona/y:

Gratuluję udanych wizyt!

U nas spokojnie, choć pogoda pod psem… Młodszy dzieć coraz ruchliwszy, zwłaszcza rankami i wieczorami, zupełnie jak jego starszy brat w czasie ciąży. Mam nadzieję, że tak samo ze spaniem jak u Juliana, czyli bezproblemowe zasypianie i szybkie przesypanie nocy.

reklama
Tak wiec zostaje mam skurcze slabe ale regularne spróbują je zatrzymac nie chca bym rodzila bo wiadomo ze w 21 tyg to nie jest za ciekawie narazie szyjka zamknieta i pierwszy raz uslyszalam ze ma 38mm
Troche sie uspokoilam bo widzialam mala ,a pani doktor zapewnila mnie ze bedzie wszystko ok .Moj M . Pojechal po rzeczy a ja czekam na lozeczko

Załączniki

• 1396695895907.jpg
    1396695895907.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 69
Ewaelinka - dobrze, że szybko zareagowałas. Lekarze na pewno zatrzymają skurcze lekami. Dawaj znać jak sie Tobą zajmują i jakie bedziesz miała dalsze zalecenia. Trzymam kciuki za nie tylko fachowa, ale także miła opiekę.

A proszę powiedz co dokładnie czułas, ze tak Cię zaniepokoiło? Takie skurcze jak przy porodzie?
Ja w pierwszej ciazy to nie miałam wyraźnego napinania macicy, skurczy przepowiadajacych itd, więc czuje sie troche zielona w temacie i zastanawiam sie czy mogę pomylić ból groźny z takim niczemu niezagrazajacym i przeoczyć coś :/

Tak przy okazji - ja znowu w pozycji leżącej, zaliczylam nie za długa wyprawę na miasto i wróciłam szybko pokonana przez zmęczenie, duszności i wlasnie ból podbrzusza, ale taki ciągły, bez skurczy. Wzięłam nospe, magnez i leże grzecznie.

Miala, nadzieje na inna sobotę, ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma :)

I muszę sie pochwalić - byliśmy w coffee heaven i wypilam pierwsza w ciazy kawę. Bezkofeinowa :) szaleństwo, co? ;)

Dziękuję dziewczyny :-* najgorsze ze jestem tu sama i nie mam do kogo sie odezwac -gapie sie przez okno :-(
Madison poprostu poczulam skurcz -taki napinajacy sie brzuch z bolem ,nie wiem jak to opisac bo tez nie bylam pewna dopiero jak puszczalo i lapalo to sie zorientowalam ze to chyba to i za telefon ....skurcze sa slabe ale w rownych odstepach czasu ,,,popoludniu kolejne ctg a teraz magnez aaaa gdzie ten moj chlop glodna sie robie :-/

Załączniki

• 1396699297447.jpg
    1396699297447.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 55
EWAELINKA dobrze, że jesteś pod kontrolą :tak: na pewno będzie dobrze!

MADISON na pewno nie przeoczysz jak będzie coś nie tak.. stawianie się macicy to nagle cały brzuch Ci się mocno napisana a jak dotkniesz to jest twardy jak kamień.. i po kilku sekundach puszcza :tak: jak nie boli mocno, nie ma plamień to jest to w miarę normalne.. ja to mam teraz od 20tc i napina mi się do 5 razy dziennie..

No i dupa..... wlasnie sie wybieralam po jakas bulkr bo mi brzuch skreca a hebamme poinformowala mnie ze mam zakaz chodzenia wpisany przez lekarke gora tylko do toalety jak skorcze sie zwieksza to calkowity zakaz :-(((musze sobie poplakac troszke w dodatku bateria w telefonie mi pada a moj chlop wsiakl gdzies :-(

reklama
Natkusia - dziękuje za wyjaśnienia :) ta odpowiedzialność samoobserwacji jest troche dla mnie stresująca, tak jak pózniej to liczenie ruchów dziecka, szczególnie jak małe ma leniwy, spokojny dzien.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry