reklama

Sierpniówki 2014

Dzien dobry moje Sierpnioweczki, na poczatek przepraszam ze sie nie odzywalam przez kilka dni ale niestety jakos brak czasu byl no i w dodatku maz wzial sie za remontowanie pokoju, na cale szczescie juz skonczyl:-D. Z ciazowych dolegliwosci dopadly mnie okropne mdlosci, cokolwiek zjem konczy sie kibelkiem :baffled:. Gratuluje pozytywnej bety i dobrych wiezci z wizyt. Lilith zapadlas mi wzrokiem z tym monitorkiem tetna plodu i wczoraj sobie tez taki bajer zakupilam na ebay. Oczywiscie jakies klapki mi na oczy padly i zamowilam nie ten co chcialam bo mialam kupic ten co wykrywa 8-10 tygodniowa ciaze a kupilam 10-12. No coz moze bede musiala ciut dluzej poczekac, swoja droga jestem ciekawa jak to dziala przy blizniaczej ciazy. A tak po za tym moje malenstwa definitywnie nie toleruja czekolady ani wyrobow im podobnych na sam ich widok wzmagaja sie moje mdlosci :baffled:

reklama
barbarka, nie patrz co jest w internecie ;) Ja licząc w internecie powinnam być w 9 tygodniu, a nie jestem. U mnie ciąża znacznie wcześniejsza jest i w sobotę powinnam dopiero dowiedzieć się, w którym jestem tak naprawdę tygodniu. Lekarz kazał, to poczekaj te dwa tygodnie i po nich powinnaś zobaczyć bijące serduszko :)

U mnie sił brak. Wczoraj tyle się narobiłam, że dopiero po 24-tej poszłam spać. Padam z nóg, ale trzeba robić.Zaraz znowu idę szykować jedzenie na święta. Buziaki sierpnióweczki :*

u mnie swieta beda marne w tym roku, nie wiem czy cokolwiek uda mi sie przelknac. Na chwile obecna nawet wale ryzowe mi nie podchodza. Ale cos jesc musze bo mi w brzuchu burczy i glowa zaczyna bolec

Barbarka, organizm to nie zegarek i zawsze moglo sie cos troszke przesunac. Poczekaj spokojnie do wizyty, lekarz zrobi Ci usg i wszystko bedzie wiadomo. Wierze ze bedzie dobrze

Domi88 Ja też mam taką nadzieję.
U mnie święta też raczej marne, spędzimy je w trójkę z tym że i tak synek pieroga jeszcze nie zje więc gotowanie tony jedzenia nie ma sensu...

Cześć dziewczyny :)
Chciałam zapytać te ci maja grupę rh-. U mnie z mężem tez mamy ułożenie konfliktowe. Po urodzeniu Wiki dostałam immunoglobuline. Teraz jak pytałam o to lekarza to mnie uspokaja. Dał skierowanie na badanie na przeciwciala. Ale widzę ze Wy strasznie z tym panikujecie. Moze jeszcze jakieś dodatkowe badania przy tym są? A mój nie dał skierowanie? Kazał badać przeciwciala i powiedział ze bedzie ok.

Edys, ja niestety nie pomoge u mnie to ja mam krew RH+ a maz ma RH-.
Barbarka u mnie w te swieta jestem tylko ja i maz. Z tym ze mnie poki co od jedzenia mozna odliczyc

Cześć Dziewczyny, podczytuję Was od ponad tygodnia - odkąd dowiedziałam się o swojej (mam nadzieję...) ciąży.
Bardzo bym chciała do Was dołączyć ale boję się, czy moja radość nie jest przed wczesna.
Zrobiłam już chyba z 10 testów, na każdym pojawia się druga, blada kreska. Ostatni okres miałam 17 listopada, wg moich obliczeń wynika, że powinien to być 6 tydzień. Jeszcze kilka dni temu bolał mnie brzuch i piersi, teraz nie mam żadnych objawów :( od dwóch dni brązowe plamienia...Okres zawsze miałam regularny. Do gina jestem umówiona na 27.12 ale mam złe przeczucia...

reklama
To tak jak u nas. To nasze pierwsze samotne święta jako małżeństwo i z kolei mąż chce normalne święta, z górą jedzenia. Obiecał że sam ulepi pierogi i uszka ;) Aż się boję o tym myśleć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry