reklama

Sierpniówki 2014

reklama
hejka

Ja po wizycie i wszystko ok:-), Zalatwione wszystkie potrzebne papiery i moge wyruszac :-) Jestem jak narazie+ 1 kg.

Mojaja mama lubi sie bawic w zabobony ale ja przymykam oko, wiem, ze jak bylam mala w wozku mialam medalik matki boskiej przyczepiony do czerwonej kokardki .W krajach arabskich szczegolnie w pn afryce zabobony sa bardzo silne.Tam urok rzuca,,zle oko'' ;-)

A co do chrztu to nie wiem jak to bedzie, Jesli ksiadz da to bedzie super:-) jesli nie to niech spada:-(.Podobno jest nowy proboszcz wiec zobacze ... Moja siora zyjaca w zwiazku nie formalnym nie mogla ochcrzcic dzieciaka, jechala gdzies w polske i na jakies wiosce ksiadz sie zgodzil.

Ja tam nie wierzę w moc czerwonej wstążeczki , nie rozumiem jakim cudem może ona odbić złe spojrzenia , bo o to chyba w tym chodzi wydaje mi się że większość zakłada właśnie " na wszelki wypadek ", mimo że nie do końca wierzy . Z tym jajkiem nie słyszałam :-D

Kaspian - tak Ujastek , chodzę do ordynatora i po cichu liczę że mnie potraktują po ludzku , ja znów Narutowicza nie wspominam najlepiej , ciężko przewidzieć na jaki personel się trafi , oby nasze wybory były dobre :tak:

Madison - w takim razie trzymam kciuki by niania się spodobała:)

Katrina - gratuluję wizyty , od początku ciąży masz + 1 kg ????

1 kg + ???????? Ja pierdziule ja mam 10 :dry:no spooko normalnie ..

Amelcia- jak chodzisz do ordynatora to będzie spoko ;-) Potraktują Cię po ludzku bo wkońcu $$$ najważniejsze w tym szpitalu :-D leżałam z dziewczyną na sali, która chodziła do zastępcy ordynatora - nie pamiętam jak się babeczka nazywała ale w każdym bądz razie powiedziała jej, że ona jest już za stara na przyjeźdzanie do porodów, ale żeby się nie martwiła absolutnie bo opieke będzie miałą na najwyższym poziomie. I tak też było jeśli chodzi o poród- bo CC robił jej właśnie Juszczyk i np. w przeciwieństwie do mnie drenu jej nie założyli. Reszta opieki na równym poziomie.

A tak z ciekawości dużo liczy za wizytę ?? ;-)
Chodzisz do niego od początku ciąży tak?

Natkusia- pracuję dlatego,że prowadzę własną działalność i prawdziwe l4 nie jest możliwe ;-)

Ale się ubawiłam! M mi przysłał maila ze zdjęciem, a tam....nocnik z kupą :-D:-D:-D Kacu super sobie radzi. Dziś wstał z suchą pieluszką i zrobił siusiu do nocnika :-)

No i jest tysięczna strona :-)

Przesądów to jest cała masa, każdy region czy populacja ma swoje własne, swojego czasu poczytałam sobie trochę literatury etnograficznej to mi coś tam jeszcze zostało z tego :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry