reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Mamakulka, a liczysz ruchy? Bo ja wczoraj wyczytałam ze w ciagu godziny powinno być 10, a tyle to na pewno nie czuje. W ciagu dnia to przez to bieganie prawie wogole, a jak sie wczoraj wieczorem położyłam to dopiero po godzinie gdzieś przeciągnęła sie ze dwa razy i tyle.
Dziewczyny naprawdę macie czas na liczenie ruchów??? Myślę, że wtedy to naprawdę można podlapac jakaś schize.. [emoji45][emoji54][emoji19][emoji29]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamakulka, To daj znać, będę wdzięczna :)
Niunia ja właśnie po jedzeniu musiałam z godzinę czekać aż sie ruszy i to mnie zmartwiło.

A i zapomniałam Wam napisać , zeby z truskawkami nie przesadzać. Ja w pierwszej ciąży sie obżerałam nimi ( synek tez sierpniowy wiec w tym samym okresie) i okazało sie pózniej, ze mały na alergie na truskawki. Rok po roku po zjedzeniu truskawek wychodziły mu takie zmiany na skórze i dermatolog powiedziała ze to ewidentne uczuleniowe, a ponieważ nic innego nowego w tym czasie nie jadł to musiały być truskawki. Na nic innego nie jest uczulony. W tym roku zaryzykowałam znowu i póki co jadł 2 razy i narazie spokój, mam nadzieje ze to oznacza ze mu przeszło, bo strasznie biedny jest bo lubi ogromnie i jak idziemy na zakupy na targ, to sie pyta czy może powąchać, bo już sie przyzwyczaił do tego ze mu nie wolno.
Ja tam wcinam codziennie po pół kilo [emoji14][emoji16]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wszystkie tematy sa dozwolone dla ciezarowek:) ja z wyproznianiem nie mam zadnych problemow a ciazy ani wczesniej wiec nie znam tematu.

Ale jedzenie OMG ostatnio ciagle moge jesc.. przeraza mnie to ze bede gruba ze bede miala rozstepy i w ogole. Oprocz jedzenia to jeszcze mam sny erotyczne i potem chce mi sie szalec hehe a z tym brzuszkiem to coraz miej tych pozycji zostaje hehe

aniołkowa mamo super wieści :) silnego macie Kubusia :) :) jak dobrze że laktacja Ci się rozkręca :) oby tak dalej! A jak będzie gotowi to poprosimy o zdjęcie na e maila :D

a mi wróciły krwotoki z nosa i trądzik :/ mam nadzieje że to szybko minie.
współczuję wszystko przeziębionym, mnie na szczęście jak na razie od poczatku ciąży choroby omijają i oby tak do końca.

Słuchajcie jaką akcje dziś miałam... Stoję w sklepie w kolejce, przede mną babeczka 50+ plotkuje z jedną panią z obsługi, odwraca sie i patrzy na mnie i mówi, ,,no ciężarną to ja przepuszczę". To ja przechodzę grzecznie przed nią a ta dorzuca tekst ,,te 500+..." Ja oburzona się odwracam i mówię słucham?? A ta powtarza te 500+....to ja do niej że ustawa jest od kwietnia, a ja w ciążę zaszłam w styczniu wiec nie dla tego programu a poza tym to moje pierwsze dziecko i mi 500+ nie przysługuje pomimo że też płacę podatki i zrzucam się na ten program jak wszyscy. To ona żebym się już nie obrażała, że tak wszyscy mówią. To jej odpowiedziałam że głupio mówią i żeby sobie takie teksty darowała. Ekspedientka mnie obsłużyła, życzyła mi dużo zdrowia i lekkiej pogody, podziękowałam grzecznie i wyszłam.[emoji14]Ale wyobraźcie sobie jak mi ciśnienie podniosła...człowiek sie starał, w ciągu 1,5r stracił 2 ciążę a kiedy sie udało to wychodzi na to że dla kasy bo jakaś ustawa została wymyślona.
Nie ma rady na takie "mochery" brzuch do przodu i płac to!

ja mam realne sny strasznie, ze nie jestem pewna co jest prawda co nie potem dochodzenie robie bo np jest sytuacja a mi sie ona sni z innym przebiegiem i juz sama nie wiem jak bylo miesza mi sie wszystko :D

Hehe ja zawsze mialam duzo snow czasem nawet trzy jednej nocy i zazwyczaj pamietam ale jednak sa tez minusy bo koszmary tez pamietam i pozniej mam np zly humor jak cos zlego mi sie przysni.

reklama
Mnie się ostatnio snila wojna. Lecialam prywatnym VIP samolotem do USA żeby uciec i szukałam lekarza na w razie porodu. Był jeden który faktycznie jest ginekologien u nas w szpitalu ale powiedział ze on nie ma czasu na marnowanie go na moje dolegliwości. Nawiasem mówiąc w rzeczywistości taki sam buc jak w śnie.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry