reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Magdalena bardzo współczuję, mogę sobie jedynie wyobrazić jak się czujesz :(. Dużo sił dla ciebie a dla Filipka dużo zdrówka.
Jesteś najlepsza mamą dla swojego synka!!!!!!! Nie gadaj głupot.
Laktację pewnie cholernie trudno utrzymać, gdy dziecko jest non stop w szpitalu, a ty żyjesz w permanentnym stresie. Nie przejmuj się tym.

a polcia ja mam anemie po porodzie tez mam brac zelazo ale oczywiscie wiecznie zapominam, tez ledwo zywa jestem ale nie na tyle, zeby pamietac o braniu ;p na takie oslabienie jeszcze sod i potas maja wplyw moze sprawdz jaki masz poziom, ja mialam za niski pod koniec ciazy i gin powiedziala, ze jakbym byla oslabiona to po pologu poza zwykla morfologia tez i to sprawdzic czy nie spadlo bardziej

herbatka dziala, odzyskalam swoje spokojne dziecko ♡

Faktycznie od miesiąca tylko ciągle stres :-/ dawno takiej dawki nie dostałam. Po tamtym pobycie w szpitalu jeszcze nie doszłam do siebie a i pewnie mały średnio s tu znowu i pytanie na jak długo bo znów się wszystko przesuwa :-/ Jeszcze z mężem się poprztykałam, teraz te nerwy nas zjedzą do reszty. Z Nerwów chodzę po pokoju w tą i spowrotem i próbuje się wyciszyć. Mały śpi a ja próbuję nie zwariować :-P

Papercut po każdej zmianie pieluchy smarujesz czy tylko po kąpieli? i przykładacie do innej piersi niż zsczynalyscie? Magdalena nie możesz tak myśleć! Jesteś najlepsza matka! Trzymaj się ciepło!

[emoji173]

balsamem po kapieli a przy kazdej pieluszce najpierw alantanem plus masc a teraz babydream kremem na odparzenia takim rozowym, sprawdzilam na srokao sklad dobry, bo ta masc mnie wkurzala z odkrecaniem jak sie dziecko drze na przewijaku i zakrecaniem tlustymi palcami a ten krem sie otwiera i zamyka jednym palcem

jak mamakulka karmienie-cycek za kolejnym karmieniem drugi, zapisuje sobie kiedy ktory byl zeby nie pomylic, jednorazowo je 15-30min zalezy czy aktywnie wcina czy przysypia, no chyba ze akurat wydziwia i udaje glodna po czym 3 min ssie i zasypia tak ze za nic dobudzic nie moge albo wisi na cycku i ciumka pol h jednego pol h drugiego potem pol h tego pierwszego ale to gorsze momenty

Mam właśnie ten babydream różowy [emoji1] zobaczę jak to pójdzie w praktyce.. z tym karmieniem tez zrobię chyba tak jak Wy, ciekawe czy mi to wyjdzie tak jak chce. Pewnie wszystko będzie do góry nogami [emoji1] dzięki dziewczyny za odpowiedzi

[emoji173]

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam takie szybkie pytanie, czy jeśli nie karmiłam synka klika dni piersią,
a jednak coś tam się w nich zbiera jeszcze to czy mogę go przystawić, nie jest ten pokarm "stary" ,
żeby mu nie zaszkodzić, ale proszę się ze mnie nie śmiać, po prostu prawie puste te moje piersi,
ale jeszcze coś mnie tam w nich mrowi, to może choć raz dziennie go przystawię, zawsze dobre i to
ale właśnie nie wiem jak to jest z pokarmem po kilku dniach nie karmienia :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry