reklama

Sierpniówki 2016

Ja ta jedna-dwie butelki dziennie tez robie z bebilonu (profutura). Dzisiaj zjadla 120 ml i teraz jeszcze drugiego cycka doi. Mam wrazenie ze zaraz peknie.

Gdzies wyczytalam ze przy karmieniu mieszanym zawsze najpierw dostawiac do piersi a pozniej ewentualnie butelke proponowac.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W ogole kumpele mi dzis nawkrecaly ze powinnam robic w nocy przerwy w jedzeniu max 6h bo dziecko musi miec dostarczana glukoze regularnie. Moja spi czasami po 8h i juz sama nie wiem... czy Wy budzicie jak Wasze maluchy spia dluzej niz 6h? :/

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

moja dluzej niz chwile ponad 5 nie spala z tego co pamietam, co do glukozy nie wiem ale gin mowila ze przerwy ponad 6 h wplywaja na poziom hormonow odpowiedzialnych za produkcje mleka (gadka byla odnosnie plamienia przy tabl antykoncepcyjnych ale fakt pozostaje faktem)

Zaraz obejrzę [emoji1] właśnie wiem, że ciężko. Będziemy próbować dalej [emoji1]
Haha są nawiedzone to prawda [emoji1]
Mój raz nie jadł 5,5 ale trudno żebym w nocy jak przyspi 6 h budziła, w tedy jak się tak zdarzyło to się cieszyłam, że mogłam więcej pospac [emoji1]

Hej dziewczyny. Mam sporo do nadrobienia. Mamakulka dziekuje za maila. Moj maly nic nie chcial spac przez caly dzien. Jedna drzemka 10 min a reszte to niby zasypial odkladalam go a po minucie juz oczy otworzone. Padam juz ze zmeczenia. U mnie jest teraz 8.30 wieczorem. Mlody wykapany ale dalej nie moze zasnac. Mam nadzieje ze w nocy da mi pospac i nie bede musiala co 2 godz wstawac. Tym bardziej ze musze bardzo wczesnie wstac

reklama
Ej laski jak odciagnelam pokarm i chce dać na następne karmienie ten odciagniety to czy on może stać w podgrzewaczu do 1 np?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Na laktatorze pisze coś takiego odnośnie przechowywania pokarmu:
Mleko matki:
-w temperaturze pokojowej (ok. 21-26ºC) mleko może stać maksymalnie do 6 godzin;
-w lodówce (temp. 3 - 5°C) okres ten zostaje przedłużony do 3-5 dni;
-w zamrażalniku lodówki (-10 do -20ºC) pokarm może być przechowywany do 6 miesięcy;
-mleko rozmrożone do temperatury pokojowej- zużyć w ciągu max. 4 godzin
-rozmrożone do temperatury w lodówki- zużyć w ciągu 24 godzin
-najdłużej, do 12 miesięcy można pozostawiać mleko matki w zamrażarce gdzie temperatura wynosi od -15 do - 20°C.

Mleko modyfikowane może stać w butelce w temp pokojowej -max 2 godziny. Ja trzymam do godziny.

Jak podawałam swoje mleko to też tak trzymałam do 2 godzin. Jakoś te 6 godzin to mi się tak nie za bardzo wydaje. Tak samo w lodówce nie trzymałam tych 3-5 dni. Tylko mroziłam.

A no i ja mleka nie podgrzewałam, tylko dawałam w temperaturze pokojowej. Teraz modyfikowane też daję w temperaturze pokojowej.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry