• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Czy mdłości mogą się utrzymywać całą ciążę? Nie dość, że chora jestem, to jeszcze mdłości mam, nawet w nocy :( Czarne wizje snuje.

asz ja wymiotowałam non stop i przestałam tydzień temu ale jak tylko mam lekki katar (o dużym nie wspomnę) to wracają (przez to co tam zatyka nos i spływa po gardle) i głownie właśnie wieczorem. A miałam tak że wymioty (nie mdłości) budziły mnie nawet o 2 w nocy.
Jeśli wymiotujesz (bardziej niż w "ciążowym" standardzie zbadaj tarczycę.

Majku możesz kupić dużo taniej witaminy np w internetowej aptece Gemini.
Te wielowitaminowe preparaty mają niska zawartość DHA, np Pregna ma 150 mg gdzie zapotrzebowanie u osoby która je mało ryb to 500 dlatego biorę też dodatkowo Omega med pregna DHA. Miesięcznie kosztuje mnie PP (niecałe 28 zł) i OM (niecałe 20 zł) czyli nawet 50 zł miesięcznie nie wychodzi. Ta apteka jest bardzo tania. Znajdziecie tam mnóstwo butelek, smoczków, rewelacyjnej jakości pieluchy, grzechotki gryzaki i wiele innych rzeczy.
Jeśli chodzi o butelki i smoczki to polecam firmę MAM, rewelacja.
Laktator elektryczny Medeli, ja ciągnęłam nim mleko prawie rok :)
Beata u nas też nikt nic nie wie :) A we wtorek zaczynam 15 tydzień :)

Nie wymiotuję, tylko mdłości non stop. A od dwóch dni jeszcze biegunka. Jem już tylko ryż i bułki suche. Wcześniej jadłam normalnie i też mdliło. W pierwszej ciąży mdliło, ale nie aż tak.

Też polecam Gemini. Dużo taniej.

Majku-syn Dennis wiez ze imiona obce ale mieszkamy w uk i wystatczy ze nazwisko sprawia problem ;) staramy sie wybierac takie imiona zeby ani w UK ani w Pl nie sprawiały trudności wiec pewnie zostanie Noemi ze względu na pisownię.
Ja place jakos £10 za witaminy, kupuje te ktore polecila położna

reklama
ja za femibion natal2 plus place w gemini 35 zl.
gemini jest najlepsza- zamawiam pzrez neta i odbieram a jak za ponad 200 zl sie zamowi to kurier do domu gratis jest takze sie opalca naparwde.
ja butelki tommee tippee i bylam mega zadowolona- etraz tez bede ich uzywala. laktator awentu reczny mialam- moj nierozlaczny przyjaciel pzrez 4 miesiace :P a smoczki nuk u nas sie przyjely jako jedyne :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry