Monitora oddechu tez nie kupuje, Malutka będzie z nami w pokoju przez... no wlasnie nie wiem przez ile [emoji6]. Chyba jak zacznie sama przesypiać noce to ja przeniesiemy do pokoju siostrzyczki. Niani przy córce tez nie mieliśmy, po kilku miesiącach kupiliśmy kamerkę wifi. Żałowaliśmy ze od początku nie mieliśmy bo ja co 5 minut chodziłam do pokoju i sprawdzałam czy wszystko ok. A później jak kupiliśmy kamerkę to na tablecie miałam podgląd na Mała a mąż na telefonie mógł sobie oglądać z każdego miejsca czy dzidziuś w domu śpi czy nie :-).
Co chodzi o odpieluchowanie to w teorii wszystko super dobrze znam i jakbym nie miała dziecka to pewnie mogłabym udzielać porad jak to zrobić [emoji6], ale w rzeczywistości to nam jakoś nie wychodzi. Godzinę na nocniku i nic a jak założyłam pampersa to po 2 min, albo wstawanie cały czas z nocniczka i uciekanie (super zabawa), albo płacz przy przy próbie ściągnięcia pampersa i posadzeniu na nocnik... Muszę odpuścić kilka dni i znowu zaczniemy, wychodzę z założenia ze nic na sile. Zastanawiam sie czy przy drugim dziecku nie lepsza byłaby metoda dużo wcześniej jak jeszcze nie chodzi.
Jaki rozmiar pampersow kupujecie? 1 są od 2-5 kg a 2 od 3-6. Moja ważyła 3700, ale nie pamietam jakie miałam. Teraz myśle nad 2 bo to zawsze troche bardziej chłonne i wygodniejsze .
Ja do 3 tez używałam tylko pampersow, a później koleżanka poleciła dady i są bardzo ok. I dla mnie super wygodne bo moim sklepikiem osiedlowym który jest zaraz koło mojego bloku to biedronka :-).