Drogie mamy, córeczka ma prawie półtora roku,wciąż kp. Kilka miesięcy temu zdiagnozowano u mnie Gravesa Basedowa. Właśnie znowu strasznie zaczęły mi wypadac włosy. Straciłam już chyba połowę
Czy tabletki Silica można przyjmować przy kp? W ulotce jest info,że nie, ale zastanawiam się które składniki preparatu są niewskazane. Czy ewentualnie możecie polecić jakieś inne preparaty ( bez jodu)? dziękuję
reklama
aurii_orelii
Fanka BB :)
To lekarz powinien dobrać odpowiednie leki oraz dawki tym bardziej jeśli nadal kp. Ja przy GB brałam Thyrosan, niby można kp przy tym leku ale po 2 miesiącach zrobiłam badania dziecku i okazało się, że tabletki na nie wpłynęło i miało niedoczynność. Więc mimo wskazań lekarza dziecko należy monitorować bądź odstawić od piersi.
Leczę tarczycę od kilku miesięcy. Szukam suplementów żeby wesprzeć wzrost nowych włosów.To lekarz powinien dobrać odpowiednie leki oraz dawki tym bardziej jeśli nadal kp. Ja przy GB brałam Thyrosan, niby można kp przy tym leku ale po 2 miesiącach zrobiłam badania dziecku i okazało się, że tabletki na nie wpłynęło i miało niedoczynność. Więc mimo wskazań lekarza dziecko należy monitorować bądź odstawić od piersi.
aurii_orelii
Fanka BB :)
bardzo pomógł mi szampon oraz odżywka z PharmacerisLeczę tarczycę od kilku miesięcy. Szukam suplementów żeby wesprzeć wzrost nowych włosów.
Podziel się: