reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Siusianie <zawstydzony>

isabela:)

Mamusia żabci :)
:zawstydzona/y:. Mam takie może troszke krępujące pytanie dziewczyny, ale czy wy też tak miałyście jestem w 7 tygodniu ciązy i na poczatku bardzo często latałam do łazienki a teraz juz coraz mniej, dodam ze lekarz dwa tygodnie temu jeszcze stwierdzil tylko pęcherzyk ciążowy a jutro idę na kontrole. Czy to normalne że mniej siusiam i czy to dobry znak ?

reklama
nie powinnaś się tym zamartwiać. to jak często lata się siusiu nie ma znaczenia. co prawda ta częstotliwość jest zwiększona ale zależy na jakim etapie. u mnie to było baaaaaaaaaardzo różnie. teraz jestem w 38 tc i szczerze mówiąc synuś już się przekręcił ale nie latam do łazienki za często. tak więc nie martw się, nie ma czym. pozdrawiam

To jest tak jak z mdłościami w zależności od organizmu rozna odczuwalność. Mnie w czasie ciąży możnabyło spotkać albo przy lodówce alebo w ubikacji bo tak mi mała na pęcherz parła mocno

Nic się nie martw! Ja tak samo latałam ciągle siusiu dokładnie do 7 tygodnia, a potem wszystko wróciło do normy. Natomiast teraz (6 miesiąc) to znowu wraca :wściekła/y:

Hej;-)
Wydaje mi się , że na początku ciąży częste bieganie do ubikacji jest wynikiem hormonów, rozluźniają się również wiązadła , itd, itp. W późniejszej ciąży to już sprawka dzieciątka tzn . powiększa się macica a co za tym ucisk macicy na pęcherz. Wszystko jest książkowo - nie martw się , wszystko jest tak jak powinno być:-D:-D:-D Pozdrowionka;-)

Nic się nie martw! Ja tak samo latałam ciągle siusiu dokładnie do 7 tygodnia, a potem wszystko wróciło do normy. Natomiast teraz (6 miesiąc) to znowu wraca :wściekła/y:
dokaldnie tak jest z tym sikaniem na poczatku ciązy i to jest jeden z objawow, a potem mija u jednych wczesniej u innych pozniej, nie ma reguly, w kazdym razie to nie jest zaden powod do zmarwtien :) No a potem to sie pojawia znowu jak juz macica jest tak duza ze uciska nam na pecherz

reklama
Do góry