reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Skaza białkowa - przepisy i kacik wsparcia ...

u mojej malej lekarz stwierdzil egzeme a byla u mnie wczoraj kolezanka i mowi ze na 200 % mala ma skaze bialkowa bo jej 3 dzieci tez miala i dobrze zna ten temat,wczoraj juz kupilam inne mleko i smaruje ja wszystkim co sie da i narazie nic nie schodzi wiec...?? rece opadaja a mala jest marudna i nie spi za dobrze ,a spala w nocy po 12 godzin teraz ledwo 3 godz przespi

reklama
u mojej malej lekarz stwierdzil egzeme a byla u mnie wczoraj kolezanka i mowi ze na 200 % mala ma skaze bialkowa bo jej 3 dzieci tez miala i dobrze zna ten temat,wczoraj juz kupilam inne mleko i smaruje ja wszystkim co sie da i narazie nic nie schodzi wiec...?? rece opadaja a mala jest marudna i nie spi za dobrze ,a spala w nocy po 12 godzin teraz ledwo 3 godz przespi
spróbuj kąpieli w krochmalu i jeśli ktos może niech Ci podeśle krem specjalny Emolium, nam pomogło

a ja właśnie kawę z mlekiem wypiłam, ciekawe czy będzie jakas reakcja, oby nie, trzymajcie kciukasy :)

u nas emolium do kapieli okazało sie pomyłką, krochmal- strzał w dziesiątkę; teraz do kąpieli mam Hippa i moim zdaniem o niebo lepszy od płynu Emolium, za to krem specjalny Emolium sprawdza się doskonale

ja chyba jednak też od mleka zacznę- np do kawy, płatki na śniadanie, potem jakiś twarożek, potem ser żółty i na końcu jogurty, bo tam oprócz mleka jeszcze owoce i inne dodatki mogą uczulać

a po jakim czasie wystepuje reakcja alergiczna? od razu czy po jakimś czasie?
Reakcja powinna wystapić od kilku godzin do kilku dni nawet.
U mnie wysypka pojawiała się najczęściej następnego dnia

spróbuj kąpieli w krochmalu i jeśli ktos może niech Ci podeśle krem specjalny Emolium, nam pomogło

a ja właśnie kawę z mlekiem wypiłam, ciekawe czy będzie jakas reakcja, oby nie, trzymajcie kciukasy :)
Mam nadzieje że kawka smakowała :tak: i kciukasy mam zacisnięte ;-)

A co do emolium to zależy jaką emulsje kupiłaś, bo tak jak jest krem specjalny tak jest tez i emulsja specjalna do kapieli.
Najlepiej poczytac najpierw o tych specyfikach na stronie internetowej a dopiero potem iść do apteki:tak: bo są emolium do skóry suchej,wrażliwej i podrażnionej,
emolium do skóry bardzo suchej szorstkiej i swedzącej, emolium do skóry nadwrażliwej i popekanej, emolium do skóry głowy i emolium na świąd ;-)

link---> Emolium

Ostatnia edycja:
chyba jedna mleko będzie w odstawce na czas karmienia- wczoraj popiłam kawę z mlekiem i inke i już dziś krosty na poliku sa, poczekam jeszcze dziś i jutro popiję z mlekiem, żeby nabrać pewności

policzek jedne zrobił się szorstki, krostek na razie nie jest dużo, ale już są zmiany na skórze, właśnie mocno szorstka się zrobiła dziś

reklama

clobaza -krem tlusty

rewelacyjnie pomogl nam przy skazie i przy gojeniu skory u malej !!!!

ja u malej sprobowalam na nozece pierwszy dzien bo balam sie ze jej zaszkodzi ale na nastepny dzien juz posmarowalam ja cala i dzis jest 4 dzien a u niej prawie nic juz nie widac tylko po dotknieciu wyczuwa sie jeszcze troche chropowata skorke.
Kosztuje ok 15 zl i naprawde jestem 3 osoba ktorej dziecko wyleczyl ,dostalam go od kolezanki ktora sie borykala z tym samym probleme i juz ma spokoj my jeszcze kilka dni i tez bedzie ok !!!

w razie pytan chetnie odpowiem bo wiem juz jaki to problem:-D:-D

Do góry