Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Atopowe zapalenie skóry - Wikipedia, wolna encyklopediaAtopowe zapalenie skóry (wyprysk atopowy), popularnie zwane "skazą białkową"- mnie tak uczono w szkolejestem kosmetyczka i na temat atopii troszke uczylam sie, ja wiem, ze to jest to samo i moj pediatra rowniez uzywa tej nazwy
Atopowe zapalenie skóry - Wikipedia, wolna encyklopedia
Skaza białkowa ,jak sama NAZWA WSKAZUJE ,jest to nietolerancja białka(mleka krowiego)
AZS to troche szersze pojęcie,na nie ma wpływ wiele czynników.
Radzę poczytać,bo wiele w tej materii widocznie sie zmieniło od czasów Twojej szkoły.

Atopowe zapalenie skóry (wyprysk atopowy), popularnie zwane "skazą białkową"- mnie tak uczono w szkolejestem kosmetyczka i na temat atopii troszke uczylam sie, ja wiem, ze to jest to samo i moj pediatra rowniez uzywa tej nazwy
Kazda skaza białkowa bedzie AZS, natomiast nie kazde AZS bedzie skaza białkowa, wiec podzielam poglad powyzej, ze to zdecydowanie nie to samo.

. Chyba dobrze myślę 

-nie wiem czy przypadkiem bardziej nie zamotalam
Nie zamotałaś,ja sie zgadzam.Dziewczyny powiem Wam jak mi powiedziala moja dermatolog-skazabiałkowa to stare pojecie i raczej uzywaja go lekarze starej daty-kiedys oznaczalo wszystko-jak lekarz nie wiedzial co jest-skaza białkowa.AZS to choroba skóry,ale jest pojeciem szerokim i w jego sklad wchodza wszelkiego typu alergie-takze na białko-ale fakt ze w 90% przypadkow jak dziecko ma AZS to ma alergie na białko,ale nie zawsze majac alergie na białko ma AZS-nie wiem czy przypadkiem bardziej nie zamotalam
![]()