reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Skaza białkowa

reklama
iwonka biszkopt pieczesz klasyczny. W tortownicy, przkrajasz na pol albo na trzy czesci zalezy jaki ci ładny wyrosnie. Powidla jablkowe gdzies z 1-2kg jablek (my mamy juz gotowe powidla w sloiku okolo litrowym - taki tez mozesz kupic w sklepach teraz jest duzo na promocjach okoloswiatecznych ;-) Najlepiej jest kupic dwie galaretki i rozpuscic je w szklance wrzatku (moze byc nawet mniej wody!jesli uda ci sie rozpuscic galaretki w malej ilosci wody tym lepiej :tak:). Jesli masz cieple jablka to nawet nie musisz czekac az galaretka wystygnie bo wszystko ladnie powinno sie zmieszac ze soba. Potem przekladasz powidlami biszkopt - jedna albo dwie warstwy jak wolisz. Na wierzch tez mozesz oblozyc tymi powidalmi (moja babacia tak robi) ale jeslihy ci zabraklo jablek to mozesz zrobic zwyczajna polewe (ja zawsze kupuje w sklepie gotowa) albo krem do tortw na wierzch do ozdabiania - po ptostu tej czesci z góry nie dasz dziecku do jedzenia ;-) Chyba ze chcesz zrobic sobie mase marcepanowa na wierzch (kupic marcepan i rozwalkowac po prostu ;-).
 
Do góry