Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
ainah fajniutki zgrabniutki brzusio;P......a tym III trymestrem to chyba od 29 albo i od 30(mamazone np.) się wchodzi, bynajmniej wg moich kalkulatorów i wg. książki "W oczekiwaniu na dziecko", ja tam liczę wg tego, no ale jest tego tyle że nie wiadomo:/
ja sobie licze 3 trym od 28 tc. ciekawe czemu tak smiesznie jest a nie ma jednego wyznacznika na calym swiecie tylko wlasnie na jednych portalach tak sie liczy a na innych jeszcze inaczej.
Trymestr jak sama nazwa wskazuje to jedna trzecia czegoś i ja tak sobie liczę, pierwsze 13tc to I trymestr, kolejne 13tc to II trymestr i ostatnie 13 to III. Tak na chłopski rozum;-)+/- te kilka dni żeby było 40 tygodni.
Krolcia to by się zgadzało i wychodziło 39 tygodni. a tak dziwnie bo ciąża to 10 miesięcy...Księżycowych hi hi hi, 9 naszych i 40 tygodni i bądz tu madry człowieku i pisz wiersze he he