reklama

Słodkie listopadówki 2010

Podgrzybek jeśli idziesz na Kopernika to na pewno dostaniesz wskazanie żeby mierzyć po godzinie i żeby nie przekraczało 120, a jak przekroczy to zapisywać dokładnie co się jadło. Bo jak już Ci pisałam byłam 2 razy na szkoleniu i za każdym razem ta sama gadka.
Nawet mi diabetolog mówiła że to że ona mówi że po pierogach mi skoczy cukier wcale nie oznacza że rzeczywiście mi skoczy, chodzi o to żeby poobserwować wyniki i dojść do tego co wolno a czego nie. Mi po ciastku nie wywali cukru, za to po owocach (oprócz jabłek) to potrafi nawet powyżej 140 wyjść.
A jak jem kolację koło 22-23 to ketonów nie mam, zresztą dostaniesz receptę na paski do badania moczu.

Aha i jeszcze jedno weź coś do jedzenia, bo tam będziesz od 10 do 14 bodajże...

Agusiar ja mierzę godzinę od momentu kiedy zacznę jeść, bo tak mi mierzyli jak byłam w szpitalu.

reklama
podgrzybek ja akurat dostałam godz po posiłku norme do 120 a na czczo do 80 ale wiem z forum cukrzyca ciążowa , że dziewczyny miały róznie. Nie wiem czy zależy to od wyniku po tescie obciążenia czy od diabetologa
Amerie a to co innego skoro juz miałaś jakąs tam wade . Ja pierwszy raz w zyciu u okulisty byłam :)
nissanka , może faktycznie chleb ? To zjedz kawał fileta z piekarnika z warzywami np , najesz się a może cukier będzie ok jesli problem lezy w chlebie

Agusiar ja mierze cukier od momentu zjedzenia. Biorę tel i nastawiam alarm dokładnie za godz. Tez się zastanawiałam jak mierzyc , ale pytałam lekarkę i powiedziała ,ze jak skończę jesc
A co wcześniej jadłaś zamiast chleba ?

To ja szczęściara jestem bo od razu trafiłam z chlebkiem:) Chociaż\ nie cierpię ciemnego to ten mi nawet smakuje i jak mam niby zalecenie ze do śniadania mogę 2 to zjadam 4 i do tego jajo , albo parówka albo sałatka i jest poniżej 120
Pytałam lekarkę czy jak juz urodzę to mogę jeść słodkie a ona ze jak dziecko już będzie poza mną to tak . Więc na porodówkę zabieram czekoladę studencką :)

Agusiar a mi po 2 kromeczkach pieczywa chrupkiego Wasa wywaliło 150 :-D a następnego dnia zjadłam też 2 kromeczki chleba żytniego fitness z tymi samymi dodatkami i cukier wyszedł po godzinie 110, więc co cukrzyca to widać inna:tak:

Ja przewaznie jadalam ciemne pieczywo wiec to nie byl dla mnie problem. Po prostu zeby moc wiecej zjesc rano musilam wyeliminowac chleb i przejsc na VASE.
Ja robie liste rzeczy zjem zaraz po porodzie :) glowne pozycje to bulka z bialym serkiem i kakao, M&Msy oraz pierniczki alpejskie, z owoców to winogrono. Juz sie nie moge doczekac :)

reklama
no to tak o 17.15 mierzyłam i miałam 82 zjadłam kotleta schabowego, ziemniaki z masełkiem i koperkiem + 1,5 ogórka zielonego+ herbatę o godz 18.15 114! więc to chleb jak nic podwyższa cukier mi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry