reklama

Słodkie listopadówki 2010

nissanka - chleb na śniadanie rzeczywiście dla wielu cukrzyczek jest zabroniony ... spróbuj rano rozruszać organizm wasą i jakimiś warzywami, a po 2h zjeść normalne sniadanko i zmierzyć po nim cukier bo nie możesz być głodna

Co do mierzenia to ja tak jak Kasiazar nastawiam budzik na godzinę po ostatnim kęsie bo ja niektóre posiłki to potrafię jeść między godziną a pół h więc to byłoby zupełnie niewiarygodne (jem zwykle przy komputerze, ale i tak zawsze jadłam wolno co w cukrzycy też jest baaaardzo wskazane - im wolniej jemy tym lepiej się trawi i w stosunku do tego co zjadłyśmy mamy jednak więcej insuliny).

reklama
Zmieniłam chleb na czczo miałam 81 po 3 kromeczkach bardzo cieniutkich chleba pełnoziarnistego i wędlince plasterki tak cienkie że aż prześwitują bez masełka oczywiście to po godzinie 128.
będę musiała nie jeść chleba na śniadanie.

Ja zjadłam 3 kromeczki z chuda wedlinką, ogórkiem i pomidorem i mam 105.
Teraz przerzuciłam sie na chleb orkiszowy i bardzo mi słuzy.

Podgrzybek może zjadłaś wieczorem cos nieodpowiedniego?

Amerie mozesz zjesc na sniadanie nabiał??? WOW!!! ja po bialym serku mam cukier w kosmos nawet przy insulinie ;/ niezaleznie na ktory posilek bym go nie zjadla ;/ a bialy ser to moj ulubiony zestaw sniadaniowy :-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry