• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Słodkie mamy :-)

Dzień dobry.....rześka i wyspana dziś jestem- wreszcie....ważenie sie odbyło.....jak dla mnie super....5- 6 kg do przodu ( nie pamiętam dokładnie z jaką wagą startowałam, stąd te wahanie....). W każdym razie jest dobrze- przez ostatni miesiąc 1 kg do przodu....
Wczoraj cukry znośne: 106/109/108/87/112/118/84. Też jadłam loda, 1 śliwkę w czekoladzie i sporo arbuza..........
Na czczo dziś 91, już po śniadanku.....
Miłego dnia Wam życzę....
Fajnie że Natalia już po wszystkim- gratuluję......:-)

reklama
Hej u mnie dzis na czczo 86, jestem po I sniadaniu i czekam na meza az przyjedzie ze sklepu z zakupami, bo lodówka mnie wciagnie jak ją otworzę. Dzis jade na urodziny 10 mojego siostrzeńca a o 19.00 na wizytę, no i ciekawa jestem co mi moja dr powie. W nocy miałam skurcze, obudziły mnie, ale nieregularne i rzadko, więc jeszcze czas. Brzuch twardnieje cały czas, a mała spokojna. Sama nie wiem ile to jeszcze potrwa, może być juz a może za tydzień albo dwa. Ech...
Super ze Natka juz ma to za sobą! :)) Niech mała rośnie zdrowo!
A i mam zamiar dzis na tych urodzinach zjesc kawałek tortu i nie będę mierzyć cukru...Na obiad bede gotowac kapuśniak i znów pulpety- bo mam dość kurczaka...
Miłego dnia! Dam znać jak po wizycie, tylko nie wiem czy jutro, czy jeszcze dzisiaj.

Kinderek super cukry i super waga! Same sukcesy widzę:-)

Ostatnia edycja:
Aisha powodzenia na wizycie. zycze miłych urodzin i smacznego tortu:)
ja w związku z tym, że nie byłam w domu i na drugie śniadanie zjadłam............. uch.... snikersa.
Normalnie jak spojrzałam na niego- to on mi wykrzyczał, że mam go zjeść:baffled::dry:Trudno ochota mnie naszła więc- dobrze, że cukier dopiero bede mierzyc po obiedzie - to myslę, że do tego czasu spadnie.
Pogoda ładna wiec idę posiedziec na dwór. miłego i ciepłego dzionka:)

Hej dziewczynki wpadam dosłownie na momencik bo małą zabrali na szczepienia:tak:
Niestety u Nas się troszkę pokomplikowało ze zdrowiem Ady:-( Okazuje się, że te wszystkie pomiary z USG można sobie w dupę wsadzić. Przy przyjęciu na porodówkę szacowana waga Ady to 2800 a po porodzie 3410:szok: Subtelna różnica....hmmm zwłaszcza przy parciu:-D Tak więc Aisha wcale nie jest powiedziane, że Twoja Madzia będzie taka malutka
Niestety Ada ma skutki cukrzycy: hipoglikemię i musi mieć mierzone cukry co 2h a dodatkowo usilnie wchodzi z mamą w konflikt bo nie chce ładnie się dostawiać do piersi a ja znowu mam za małe sutki i ciężko jej złapać.
dodatkowo została uznana za wsześniaka bo ma oznaki niedojrzałości i problemy z oddychaniem:wściekła/y: A wczoraj po porodzie było tak pięknie:angry:
Trzymajcie kciuki za Nas i obawiam się, że szybko nas ze szpitala nie puszczą!

Natalio jeszcze raz gratulacje że byłaś taka dzielna!:-) to rzeczywiście spora różnica w wadze, ale jakoś zniosłaś te parte co? W ogóle to ja wszystkie dziewczyny co miały poród naturalny podziwiam. Mnie bolą jakieś głupie przepowiadające, a to przecież pikuś jest...
Ssaniem się nie przejmuj. To się wszystko unormuje jak wrócisz na spokojnie do domu. Mój Ignaś też nie chciał ssać i był dokarmiany... A te głupie położne wsadzały sutki na sile mu do buzi a on w płacz.... I potem ja w płacz bo co to ze mnie za matka co dziecka nie umie nakarmić....
Mam nadzieje że mała nabierze sił i będzie zdrowa jak rybka. Jest pod dobrą opieką;-)

Natalia gratulacje :-) a z córeczką na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz :-)

dziewczyny pytanie z innej beczki, moje cukry dziś szaleją :-( czy może to być konsekwencją wczorajszego wymiotowania, cały dzień mnie męczyło :-(

Natalia bedzie dobrze trzymamy mocno &&&& za szybki powrot do domku ,a wiadomo jak juz bedziecie w domku to nauczycie sie siebie . A mialas mierzony cukier po porodzie?

Ostatnia edycja:
Evi sama sobie mierzę. wczoraj zaraz po porodzie dostałam kolację w szpitalu wg nich to dieta dla cukrzyków. Zjadłam wszystko bo po całym dniu niejedzenia i wysiłku byłam ogromnie głodna i co cukier 189:szok::szok::szok::szok::szok:

Ale dzisiaj już jem z ich diety tylko to co mi mniej więcej wolno i po obiedzie 89 było. Teraz zjadłam kisiel z tartym jabłkiem i jest 82:-D.

Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Ada niestety dokarmiana sztucznie ale jedną bitwę dzisiaj wygrałam, nakarmiłam ją z piersi niestety przy pomocy położnej:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Natalia jeszcze raz gratuluję. No fany wczesniak :baffled:w 38 tyg. i jeszcze ta waga. bez przesady. co do karmirnia tez jak urodziłam córke nie dawałam rady ryczałam razem z nia- ale potem dałysmy sobie rade. i karmilam aż wróciłam do pracy:).
u mnie po obiedzie bylo 123 po kolacji 101. wiec ok.
A twoje cukry dzis są niskie więc bedzie ok.
pozdrawiam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry