reklama

Ślub nieletniej.

mojego znajomego znajoma wlasnie brala slub nie majac jeszcze tych 18 lat odbywa sie w sadzie rodzinnym dlugo sie czeka i potrzeba zgody rodzicow oczywiscie wszyscy sa pszesluchiwani i przeprowadzany jest bwywiad srodowiskowy i dopiero na tej podstawie sad wydaje opinie

reklama
Dlatego ja planuje poczekać ze ślubem.. Ale jednak o prawda będą starać sie rodzice, ponieważ z tego co nam powiedzieli w Sądzie Rodzinnym, kiedy nikt nie będzie mieć praw do opieku nam maluchem, mogą nam go odebrać, prawda? A ja uzyskam prawa automatycznie, kiedy skończe 18 lat. Wiem też, że aby rodzice uzyskali prawa, nie trzeba zbyt wielu formalności załatwiać..

Pierwsze słyszę ,żeby ktoś odbierał malucha matce, tylko dlatego ,że nie ma 18 lat ,a rodzice nie są opiekunami. :szok: Prawda jest taka ,ze nikt sie tym nie interesuje i tego nie sprawdza. Poza tym odebrać dziecko nie jest tak łatwo nie mozna przyjsc zapukac i powiedziec oddaj nam dziecko bo nie masz do niego praw o lol. Ale nie wnikam.

Nieno prawa sieposiada tylko sa rzeczy ktore od 18 raku zycia mzona robic np. podpisywac dokumenty itp. i po to jest ktos upowarzniony u mnie to akurat bylo potzrebne bo maly mialm miec zabieg a zgodny n narkoze nie moglam podpisa (naszczescie obylo sie bez) a zalatwienie tych praw to jedna pol godzinna rozprawa a jak si ekonczy 18 lat to przechodzi automatycznie wszytko tylko opiekun musi przynies pismo ze przestal nib byc zlozyc je w sekretariaxcie i po wszytkim wiec wcale nie ma przy tym wielu formalnosci

cornellka a jakby Ci dziecko trafiło do szpitala to by mu nawet operacji zrobić nie mogli bo na to potrzeba zgody opiekuna prawnego,w zyciu bym nieryzykowala totalna głupota.

Skoro to nie jest wielki problem, a nawet gdyby bylo to ciezej zalatwic, to i tak warto... nigdy nie wiadomo, dokladnie ''po co ryzykowac'' ... a moze wredna sasiadka cos wymysli? I co wtedy? Nie ma odwrotu.. mozna duzosie nacierpiec, a po co. Nie o jednej takiej sprawie sie slyszalo, nikt nie mowi ze to akurat sie nie nam przytrafi.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry