reklama

Śluz płodny

Madziulkaaa

Fanka BB :)
Witam dziewczyny mam taki problem i może się spotkaliście z tym? Cykle mam 28/29 dniowe ,ale ostatni mój cykl Miał 33 dni pierwszy raz spóźnił mi się okres tyle czasu .Dzisiaj 11 dc ,ból sutków i podbrzusza jak na owulacje , na papierze minimalnie śluzu płodnego ... to nie czas na owulacje, Chyba jest zbyt wcześnie ,czy możliwe ze dzisiaj wystąpiła? A ja nie mam męża w domu :(((( czy to może znaczy ze jeszcze się rozkreci ?bóle są także przed owulacja?? Na ile przed owulacja występuje sluz płodny ? Zwariuje chyba , wspomnę ,ze Biorę olej z wiesiołka na poprawę śluzu ... . Co wy na to ? Nie chciałabym przegapić owulacji ale dzis niestety nie mam męża :( za wszysykie odpowiedzi z góry dziękuje 😘

reklama
Rozwiązanie
Szczyt śluzówki to nie koniecznie gdy jest go najwiecej, liczy sie jego jakość. U mnie jest tak wodnisty, ze nie zauważalny, tylko czuje jak wypływa woda.
Każda kobieta moze inaczej odczuwać szczyt.
Także trudno określić. Ja mierze temperatury, a i tak czasem mam watpliwości.
U mnie we wtorek wieczór był konkretny śluz rozciągliwy ,ale już w środę mało a partnera miałam dopiero właśnie w środę , czekam może się udało
reklama
Może kup w aptece takie testy owulacyjne ? ja przy pierwszym dziecku stosowałam, też staraliśmy się z mężem pół roku ,ale to bardziej u niego był problem. Teraz zaczynamy starania o drugie bobo i ja piję siemię lniane podobno też poprawia śluz 😉poza tym dużo luzu , głowa do góry i bez stresu 💕 najlepsza metoda odpuścić w głowie 💪

Może kup w aptece takie testy owulacyjne ? ja przy pierwszym dziecku stosowałam, też staraliśmy się z mężem pół roku ,ale to bardziej u niego był problem. Teraz zaczynamy starania o drugie bobo i ja piję siemię lniane podobno też poprawia śluz 😉poza tym dużo luzu , głowa do góry i bez stresu 💕 najlepsza metoda odpuścić w głowie 💪
Ja i tak w tym mscu się uspokoiłam 😅 najbardziej zastanawiający jest fakt ze miałam taki długi cykl a czułam wczoraj owulacje i miałam śluz płodny , już późnym wieczorem to było go dużo . I nie wiem czy to dopiero zaczyna się przed owulacja czy właśnie miała miejsce wczoraj bo dzisiaj mnie tez boli brzuch i piersi ... ja biorę olej z wiesiołka a siemię czytałam ze stosuje się po owulacji . Do owul właśnie olej a po siemię

Dopuki nie zniknął jest szansa.
W NPR zasady sa takie, ze po szczycie śluzu czeka sie na 3 wyższe temperatury i dopiero sa dni bezpłodne. Wiec jak widac nawet po zaniku śluzu sa jeszcze szanse, mniejsze, ale sa
Dzisiaj czytałam ,ze patrzy się na szczyt śluzu i Owulacja może nastąpić, w dniu lub 1 dzień po szczycie ... ale jeszcze ,ze Dopiero 4 dnia po szczycie śluzu ,zaczyna się okres niepłodny , u mnie by się zgadzało , dopiero w niedziele zauwazylam,ze
Już śluz był biały i lepki .Mialam
Śluz w poniedziałek ,wtorek miałam go dużo późnym wieczorem i w środę jeszcze widziałam Na papierze , tak do południa ... o 16 dorwalam chłopa 😅 ale się zastanawiałam czy już nie za późno? czy nie za mało śluzu ,ze już owulacja pewnie miała miejsce we wtorek ,bo wtedy mialam bóle jajników i najwiecej śluzu . Cykl miałam 33dni ale owulacje i śluz czulam
10 i 11dc dziwne , dzis 17 dzień i nic nie czuje żeby jajniki bolały .Mam nadzieje ze w tym mscu się uda :( w zeszłym nawet śluzu nie mialam

reklama
Szczyt śluzówki to nie koniecznie gdy jest go najwiecej, liczy sie jego jakość. U mnie jest tak wodnisty, ze nie zauważalny, tylko czuje jak wypływa woda.
Każda kobieta moze inaczej odczuwać szczyt.
Także trudno określić. Ja mierze temperatury, a i tak czasem mam watpliwości.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry