reklama

Śluz w ciąży

teczowyrobaczek

Zaangażowana w BB
Hej, jestem w ciąży w 19 tygodniu i od kilku dni obserwuje u siebie kilka razy na dzień, a czasem wcale przy podcieraniu żółtawy rozciągliwy śluz, coś jakby galaretka, ale jak dotknęłam go palcem - od razu się rozpuścił więc nie jest twardy. Oprócz tego na co dzień mam różny śluz, raz biały, raz przeźroczysty, generalnie ciągle coś jest. Czy to normalne? W czwartek byłam na badaniu drugiego trymestru, wszystko ok, szyjka prawie 5 cm, ale zapomniałam zapytać o ten śluz :-( :(

reklama
W 5 miesiącu obfite gęste upławy są normą pod warunkiem, że nie ma brzydkiego zapachu (stęchłego lub rybiego) lub dziwnego koloru. Nie powinnaś też czuć pieczenia lub swędzenia. Ja mam tego tyle że muszę wkładki nosić.

Hej. Mogę wiedzieć co lekarz mówił o tym sluzie? Wyszła jakaś infekcja?
Hej, jestem w ciąży w 19 tygodniu i od kilku dni obserwuje u siebie kilka razy na dzień, a czasem wcale przy podcieraniu żółtawy rozciągliwy śluz, coś jakby galaretka, ale jak dotknęłam go palcem - od razu się rozpuścił więc nie jest twardy. Oprócz tego na co dzień mam różny śluz, raz biały, raz przeźroczysty, generalnie ciągle coś jest. Czy to normalne? W czwartek byłam na badaniu drugiego trymestru, wszystko ok, szyjka prawie 5 cm, ale zapomniałam zapytać o ten śluz

Dziękuję ;) u mnie właśnie też pojawia się taka wydzielina czasami, pH prawidłowe, lekarz mówi że nie ma infekcji, a na posiew nie dostałam skierowania, trochę mnie uspokoilas ;) ale dla świętego spokoju chyba zrobię ten posiew. Dużo zdrówko i szczęśliwego rozwiązania bo to chyba juz tuż tuż ;*

reklama
Dziękuję ;) u mnie właśnie też pojawia się taka wydzielina czasami, pH prawidłowe, lekarz mówi że nie ma infekcji, a na posiew nie dostałam skierowania, trochę mnie uspokoilas ;) ale dla świętego spokoju chyba zrobię ten posiew. Dużo zdrówko i szczęśliwego rozwiązania bo to chyba juz tuż tuż ;*
Myślę, że warto zrobić posiew tak jak piszesz dla świętego spokoju 🤗 dziękuję ślicznie i wzajemnie 😍

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry