• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Smaczki inne niż mleczko

hej dziewczyny co do smaczków mój Roch to nie chce jeść wcale obiadków które mu gotuję ja lub mąż lub babcie a słoiczki wsysa w całości:/ Teraz przyzwyczaił się do tych obiadków z większymi kawałeczkami bo wcześniej jak poczuł jakieś większe kawałki to odruch wymiotny i dawałam mu te o gładkiej konsystencji ale już się przyzwyczaja.. co do chrupek kukurydzianych zjada z prędkością błyskawicy i to wyrywa sobie ząbkami kawałki później je gryzie i połyka tak samo z biszkopcikami robi albo bułeczką.
co do mleka podaję mu Bebiko 2 z kleikem ryżowym więc buszi mi się w nocy o 11-12 a potem śpi do 5-6 i prosi o nastepną a w dzień to co mu tylko dam to zje, owoce uwielbia,kaszkę tylko bananową no i ewentualnie truskawkową, soczki każde jakie tylko dam to wypije.

reklama
dzięki Gosia, kiedyś próbowałam dodawać kleiku do mleka ale tylko mi się smoczek zatykał <nie kupiłam jeszcze takiego do kaszki> i myślałam, że może to nestle będzie miało taką konsystencję dobrą do smoczka zwykłego ;-/ czy któraś z was ma smoczek aventu do kaszek? Są tam podobno 3 dziurki, z każdej leci inaczej? Jedna na kaszkę rzadszą, druga na gęściejszą a trzecia na gęstą? To tak działa? Bo nie wiem, czy kupować..

Clauditka ja jeszcze surowych owoców nie podawałam oprócz tego kawałeczka banana po którym zwymiotował. A z nowości to też nie wiem, ale chętnie się dowiem :)

a właśnie - jakie biszkopciki można już podawać? Takie zwykłe, najzwyklejsze? Ostatnio kupiłam w rosmanie takie krążki kukurydziane hippa po 7 miesiącu ale Filip się nimi krztusi, takie są twarde ;-/

Ja ucierałam małemu jabłuszko i to nie kupne i nie pryskane ale dostał takiej chrypy że nie mógł wydać dźwięku ale okazało się że to z alergii i dałam mu jeszcze bananka i winogronka i to tyle a tak to zazwyczaj słoiczki....

ja raczej tez z owoców daje słoiczki ale chciałabym już troche normalnych dac jej. Daje czasem jabłko i gruszke ale nie lubi gruszki. Dzisiaj dałam jej kiwi zmiksowane ale pluła i sie niesamowicie krzywiła.
Banana bym chciała dac, a jak go przygotowywałyście? Blenderem czy widelcem?

anusiak-czychodzi Ci o smoczek trojprzepływowy z aventu? Bo do kaszek jest chyba taki z dziurka w kształcie krzyżyka, tylko nie wiem, czy jest w avencie, bo lovi na przykład ma (smoczki z lovi i aventu pasują do obu butelek). Ja miałam kiedys trójprzepływowy i polegało to na tym, że w zależności jak ustawiłaś butelkę (na smoczku są oznaczenia), to mleko wypływało mniejsza lub większą dziurką-myślę, że do kaszki będzie się nadawał ten smoczek. Ja podaję mleko z kleikiem smoczkiem z lovi (wolny 3m+lub średni 6m+)

moja Lenka nie przepada za owockami a juz kaszek to nie cierpi . Z owocków to mus jabłkowy z kleikiem zje ale to góra 3 łyżeczki . Ona lubi jeść obiadowe i z dodatkiem miecha do tego mleko i sama woda . Kaszki juz wszystkie spróbowałam ale nie chce buzi otworzyć ,warzy ponad normę więc nie będę się z nią siłować bo widocznie słodsze rzeczy jej nie smakuja . co do chrupek to lubi oczywiście ,i teraz zaczęłam jej dawać jednego biszkopcika na dzień i go tak śmiesznie cycka .

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry