reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Smaczki inne niż mleczko

u nas tez z jedzieniem kiepsko. Kaszek odmowila juz kilka dni temu a dzis zjadla tylko pol obiadku. Wczoraj nie skonczyla owocow co w jej przypadku juz jest niepokojace. Ja obstawiam goraco albo te nieszczesne zeby bo cos wiecej marudzi ostatnio. Mam nadzieje ze to przejsciowe.

reklama
u nas również jadł super,a teraz zamknie buzie po dwoch łyżeczkach kaszki czy obiadku i koniec, myślałam ze to przez to ze byl chory i kilka dni był tylko na cycu ale widze ze to kolejny etap i tez mam nadzieje że to szybko minie.

A u nas wczoraj apetyty wrócił... w żłobku zjadła wszystko, w domu butlę mleka po południu i prawie całą kaszkę. Dzisiaj rano też mleko bez problemu wypiła.
Panie w żłobku śmiały się, że chyba Nina bardzo za nimi tęskni i dlatego nie chce jeść w weekend w domu:) albo potrzebuje do jedzenia tuzina innych maluszków:)

U mnie wczoraj był dzień matki :))) Ugotowałam krem z dynii z ziemniakiem i marchewką i Filip zjadła całą miseczkę!!!! Nigdy tyle nie zjadł na raz jedzenia :))) ależ byłam dumna!
Widać, muszę mu gotować...

U nas wszystko wróciło do normy- Ninka znowu pięknie je i w domku i w żłobku. Mam pytanie- czy zagęszczacie dzieciaczkom mleko kleikiem? Ile tego dajecie? Dzieci piją chętnie? Ja muszę dawać jej więcej kalorii więc wymyśliłam z tym mlekiem ale nie wiem czy będzie chciała pić.

U nas wszystko wróciło do normy- Ninka znowu pięknie je i w domku i w żłobku. Mam pytanie- czy zagęszczacie dzieciaczkom mleko kleikiem? Ile tego dajecie? Dzieci piją chętnie? Ja muszę dawać jej więcej kalorii więc wymyśliłam z tym mlekiem ale nie wiem czy będzie chciała pić.

Kleiku co prawda nie daję, więc nie pomogę, ale wiem, że często zwiększa się kaloryczność dodając trochę oliwy do obiadków.

hej my rozcienczamy kleikiem ryzowym tak 2 razy w dniu i w nocy raz zeby lepiej spala sobie , ja daje na oko tylko patrze zeby nie bylo za geste lub za rzadkie . Treaz Nadulka sobie spi ja wrocilam wczesniej z pracy wiec gotuje jej obiade z cielencinka. Podaje Nadusi tez jogurciki tzn bardziej przypominaja mus owocowy. do tego herbatka rumiankowa , soczek jablkowy , mareczewkowy-jablkowy, a jak byly upaly to herbatke orzezwiajaca, no i oczywiscie owoce , deserki obiadki i zupki ze sloiczka jak nie mam nic dla niej ugotowanego .

Susel ja dodawalam kaszki do mleka ale tylko na noc. Pozniej przerzucilam sie na kasze na gesto ale ze Lenka ostatnio zastrajkowala wiec wrocilysmy do zageszczania mleka.Na 150 ml mleka daje 3 miarki kaszy.
Kleik dodawalam jak miala jakies 4 miesiace ale tez na noc. Dawalam jakos 2 miarki na 90 mleka-chyba. Dosypuj sobie powoli zeby uzyskac taka konsystencje jaka chcesz.

reklama
Pytanie do mam gotujacych zupki. Czy ktoras z was gotuje miesko osobno i dodaje dopiero przy podgrzewaniu?? Bo ja nie chce kazdej zupki z mieskiem i wymyslilam sobie ze bede gotowala zwykle zupki a osobno ugotuje i poporcjuje sobie mieska i jak bede podgrzewala to wtedy dodam miesko wedlug uznania ale kolezanak poradzila mi zeby gotowac wszystko razem bo wtedy smaki ladnie soba przenikaja i dziecko chetniej zjada. Jest w tym cos prawdy ???

Do góry