reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaczki inne niż mleczko

reklama
moja spróbowała jabłko, marchewkę z jabłkiem i marchewkę z ziemniaczkiem, po jabłku i marchewce kupy były 2 kolorowe a po marchewce i ziemniaku piękne żółtobrązowe i konsystencja ciastoliny :) generalnie brzuszek nie boli, ale zachwycona nowymi smakami mała nie jest jakoś wielce, ale ona w ogóle jest jadak do niczego :) za to vikiigus, na buźce w okolicach ust pojawiła się tak jak u twojej mała plamka taka sucha, ale ja myślę że może od pocierania łyżeczką, jak jej wylatywało i potem od wycierania buźki, nigdzie indziej żadnych krostek nie ma

Viki dziś posmakowała banana - gerberowego:)

heheh- fajną miała minke po pierwszej łyzeczce- zarza sobie przypomniałam jak pierwszy raz jadlam banana , który w ogóle na mnie nie zrobił pozytywnego wrażenia i zastanawiałam się co Ci ludzie widzą , a razcej czują w tym smaku:-D

zjadła połowę słoiczka - dziwne , bo w okolicy buśki- czyli tam gdzie banan sobie wypływał:) - pojawiła się czerowna plama uczuleniowa:(- na szczęście wysmarowałam emolium i znika - ciekawe tylko jak organizm zareaguje na tego banana - skoro na skórze wyszła alergia kontaktowa :confused:

tak w ogóle - to tak jak pisałam jestesmy po jabłuszku , marchewce i marchewce z jabłuszkiem- najpierw była bobovita , ale wspomniałam, że nie podobały mi sie kupki, więc po konsultacji z lekarzem dalismy sobie spokój - ale od niedzieli ponowiliśmy próby
i tak w niedziele było jabłuszko
a wczoraj jabłko z marchewką - tym razem wybór padł na gerbera - nie znam sie na cenach ale chyba kupiłam promocyjnie w polo:) około 2.5/szt

i tez te kupki sa jakie dziwne - dwukolorowe i dziwna - bardziej zwarta - konsystencja - a po wczorajszym to były chyba az 4 kupy z rzędu!!

- stąd moje niesmaczne pytanie do mam, które próbują już ze smaczkami - jak wyglądaja kupki waszych maluchów ??

u nas tak samo)kolorowo i nieco trzymajace sie kupy.....ale zabrzmialo hahahaha

U nas po deserkach (jabłuszko, jabłuszko z bananem) kupy są bardziej zwarte, takie jak papka plus trochę bardziej śmierdzące. I jest tylko jedna na dzień a wcześniej bywały i 4:) po marchewce była pomarańczowa.

chciałam dzisiaj znowu spróbować podać kaszkę, ale był płacz jakby się ziemia waliła, nie mogłam jej uspokoić, dopiero butla z mlesiem pomogła
oj chyba ciężko będzie wprowadzać nowe smaczki :)

dzisiaj podałam Mai herbatke, tą co dostałam z Hippa - jabłko i melisa i ładnie wypiła prawie całą stówkę. Dobra ta herbatka. Akurat byłam w biedronce i mają tam puszkę 400g za 13,99zł.
Czy jest jakis ogranicznik ile razy dziennie mozna podawac taką herbatke?

Czy któreś dziecię jest jeszcze tylko i wyłącznie na cycu? Bo my na razie innych smaczków nie znamy. Planuję dać gluten, ale nie mam pojecia co, chyba jej dam skórkę z chleba do zucia :-) no albo kasza manna Bobovity.

Ewitka moja generalnie na cycku, chociaz ze wzgledu na powrót do pracy stopniowo zamieniam jedno karmienie na mm. Ale marcheweczki i innych rarytasków jeszcze nie poznała. Planuje za jakies dwa tyg powoli.
Gdyby nie mój powrót do pracy chyba bym jeszcze to przeciagneła.
No wlasnie za miesiac konczy mi sie macierzynski :(((((

reklama
Do góry