agrafko jak ciasto? jak dobre to wrzuc prosze linka a
mama niech doda do spisu

Dziękuję
Ula wyszło bardzo smaczne, ale następnym razem dam mniej cukru i kruszonkę muszę odoskonalić bo za słodka i za tłusta mi wyszła.
Wieczorem wrzucę przepis, jest bardzo szybki i prosty.
EDIT:
Przepis jest z tej strony:
http://zapraszamnaciasto.blox.pl/2007/06/CIASTO-JOGURTOWE-Z-OWOCAMI.html
Składniki:
2 szklanki mąki
2 duże jajka
Niecałe 0,5 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szklanki oleju
300g jogurtu
Kruszonka
Wykonanie:
Ciasto natychmiast po zamieszaniu trzeba włożyć do pieca, wiec najpierw trzeba poczynić pewne przygotowania:
- nagrzać piekarnik do 170-180 stopni
- natłuścić tortownicę i wysypać bułką tartą (forma musi być spora, żeby ciasto nie było za grube, ja piekłam w standardowej dużej okrągłej tortownicy)
- przygotować owoce
Rozmieszać/ubić jajka z cukrem. Dolać olej i jogurt. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i zamieszać. Trzeba mieszać tylko do połączenia składników (nie wiem dokładnie co to znaczy

– ja mieszałam tylko tyle, żeby nie było już widać suchej mąki i po upieczeniu wyszło ok).
Przelać ciasto do tortownicy, położyć na wierzchu owoce, posypać kruszonką.
Piec ok. 50-60 minut (bez termoobiegu piekłam godzinę). Po upieczeniu zrobiłam tak jak Ula mówiła - wyłączyłam piekarnik i potrzymałam jeszcze z 5 minut w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
ale mam parę swoich uwag

1. co do mieszania "do połączenia skladników". Ja mieszałam tylko tyle, żeby zniknęła sucha mąka, ale ciasto nie było gładkie. Po upieczeniu wyszło ok.
2. jogurty mogą być różne – naturalne albo owocowe. Ja dodałam truskawkowy i bananowy. Ale jeżeli dodajemy jogurty słodzone to trzeba dodać mniej cukru (myślę że ¼ szklanki w zupełności wystarczy). Moje z 0,5 szklanki i słodką kruszonką wyszło za słodkie.
3. następnym razem spróbuję dodać mniej oleju, wydaje mi się że 0,5 szklanki to za dużo
I pytanie: dziewczyny jak robicie kruszonkę ? Ja zrobiłam teraz 50g masła, pól szklanki mąki, pól szklanki cukru i nie smakowała mi

. Słodka, tłusta i bardzo sypka. Wolę taką z grudkami.