reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

cleo uchyl pokrywkę;-)

Kilolek ja rybę po grecku robię tak:

dorsza obsmażam w panierce. Na duzych oczkach ścieram marchew, seler i pietruszkę . Przesmażam je na gorącej patelni i wsypuję do rondla. Dolewam wody , ziel angielskie , lisc laurowy i dusze. Na końcu dodaje koncentrat pomidorowy , sól , pieprz i pół łyzeczki cukru.
a panierkę jaką robisz? mąka, jajko, bulłka czy sama mąka?

Cleo ja bym zostawiła otwarty zupełnie

reklama
Cleo - a jakbyś na balkon wystawiła?
Dziunka - ja też mam chęć na te kapuśniaczki ale zastanawiam się czy można zrobić z takim nadzieniem podobnym jak na pierogi, tylko trochę więcej kapusty, ale też wszystko zmielone:baffled:

Można zrobić z nadzieniem jakie tylko sobie wymarzysz :tak:

Cleo juz za późno wiem, ale A zostawia z uchyloną pokrywką na noc. Jeszcze nigdy nic się z nim nie stało, ale to zależy jak masz ciepło w domu. My nie mamy odkręconego grzejnika w kuchni i jest tam dość chłodno przez noc.

hej

bigos zostawiłam bez pokrywki,teraz dalej gotowanie trwa żeby był taki no wiecie mniam:-Dbo jeszcze jak dla mnie za dużo kapusciany smak:-Dpotem część w słoiki wsadzę bo mam małą lodówkę i nie da rady wszystkiego trzymać.

Dziunka te kapusniaki jak dzis upieklas to zamrozisz je do swiąt? czy będą czekać?

Ja tez je zrobię ale wszystko robię w piątek, co zrobię to zrobię ale ja lubię wszystko świeżutkie. Oczywiscie jak jem u kogos to nie wyczuję czy danie było robione dzis czy wczoraj ale jakos tak mam :zawstydzona/y: ze sam fakt ze cos jest wczorajsze, nie daj Boże przedwczorajsze juz mi apetyt odbiera :zawstydzona/y: Bo ze mnie taki jadak...

Ula - Dziunka miała chyba mrozić te kapuśniaki o ile dobrze kojarzę. Podobno mrożone też pycha. Ja mam mały zamrażalnik niestety a do tego sporo zupek dla małego pomrożone, więc muszę wszystko na bierząco robić. Chyba zrobię też w piątek, chociaż pewnie najlepsze by były w sobote robione

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry