reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Kasia ale bez kapuchy to wyjdzie coś chyba jak pulpety w sosie pomidorowym tylko ryż dodasz to bedzie gołąbka przypominało.Ja wolę z kapuchą bo tak to się rozwala diabelstwo.Mimo że wczesniej zawsze troszkę podmażam na patelni.To trzeba pilnować i delikatnie się obchodzić.Albo gotować nie umiem:-D
Kochana o cos takiego mi chodzilo Gołąbki bez zawijania | Kulinaria :P:P i vhyba wezme ten przepis zobacze co wyjdzie

reklama
Moja niedoszła teściowa robiła tak: mięso mielone przygotowywała normalnie i do tego dodawała kapusty kiszonej. PYCHA! Ale bez ryżu więc nie wiem czy to pod te gołabki się kwalifikuje :D

ja ostatnio robiłam tak że pomieszałam worek ryżu z pół kg mielonego jajko i pół kapusty poszatkowanej , trochę bułki tartej , zapieczone w piekarniku (polane pomysłem na pulpety) , a na drugi dzień (zostało nam trochę farszu) zrobiłam kulki i przez 40 minut gotowałam w bulionie potem 20 min piekłam w piekarniku i przed podaniem polałam sosem pomidorowym i posypałam żółtym serem i to było lepsze od tego pierwszego bo kapusta była smaczniejsza

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry