katrenki
Fanka BB :)
tez je robilam...polecam....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
najpierw gotuje kapuste , potem kroję w kosteczkę cebulę i wrzucam na głęboką patelnię żeby się zarumieniła , ugotowaną kapustę na sitko i potem wygniatam , następnie przeciskam przez praskę ( muszę w końcu przywieść sobie maszynke) i wrzucam do cebulki , to wszystko razem mieszam ,przyprawiam vegetą i pieprzem , potem robię naleśniki i zawijam, jak zostanie mi naleśników to robię z pieczarkami i żółtym seremProszę o przepis na krokiety ( z mięsem lub z kapustą ). Nigdy nie robiłam![]()
Gołąbki "bez zawijania"
przepis z neta ale zmieniłam troche po swojemu
1kg miesa mielonego
ok. 1kg kapusty białej
2 woreczki ryzu
2 cebule
3 jajka
czosnek
przyprawy
bulka tarta
koncentrat pomidorowy
....
kapuste siatkujemy DROBNIUTKO <dobrze ze mam robota kuchennego ;-)> dodajemy mieso jajka, ryz podgotowany na sypko, posiatkowana cebule no i przyporawy wszystko mieszamy dokladnei aby ładnei sie połączyło ... formujemy kotleciki maczamy w bułce i na patelnie ... obsmazone do garnuszka. W 2 garnku zrobiłam taki sosik ... woda kostki rosołowe + koncentrat pozniej zagesciłam i zalałam tym kotlety w garnku i niby mialo to sie gotowac jednak ja szybko przelozyłam do naczynia i do piekarnika wsadizlam bo mialam wrazenie ze sie przypala z dolu ... w piekarniku z 20-30 min i pychaaaaaaaaaaaawychodzi bardzo duzo wiec jak ktos ma mniejsza rodzine mozna polowe mniej skladnikow robic ;-)
weź nie śpciemniaj... hahhahaDo tych zbulwersowanych mam co uwierzyły:Nie byłam z Igorkiem w Mc Donaldzie z okazji dnia dziecka,lodów też nie daję
Ale byłam dziś świadkiem jak mamusia(gruba beka) dawala dziecku frytki i kawalki kebaba.Dziecko miało góra 1.5 roku.