Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

moj synek korzystal ze smoczka i nie robilam z tego zadnych problemow.smoczka doradzila mi pediatra widzac ze maly ma silna potrzebe ssania a ja wygladam jak zombi ladujac malemu co chwila cyca do buzi.podziwiam matki ktore rezygnuja z tego calkwicie ale skoro same wola byc smoczkami:-)

Moja Corcia od 30min po urodzneiu uzywa smoczkaMój Synuś używa smoczka wówczas,gdy jest bardzo głodny zanim otrzyma posiłek,albo do snu po kąpieli.Szwgierka mówi,żeby go odstawić...,ale jego uspokaja to.Wydajemy mi się,że jest za malutki,aby bez smoka np.zasypiać.Co Wy o tym sądzicie?
doslownie dostala odrazu po porodzie , bo ja musialam sie wykapac a karmilam piersia wiec musiala chwilke poczekac ...uzywa go do dzis a ma juz 9 miesiaczkow i powiem ci ze byl moment w 6 miesiacu ze sama chciala go zostawic i zapomniala o nim , ale ja nie chcialam jej jeszcze odzywczjac i zrobie to okolo 2 lat 

malutkie dziecko ma odruch ssania i smoczek go uspokaja . uwazam ze nie ma sensu go odstawiac terqaz, bo i tak moze przyjsc czas ze sam go zostawi a teraz przynajmniej malec nie placze i nie meczy sie niecierpliwiac sie przed jedzniem