hania83
Zaciekawiona BB
Oto co udalo mi sie znalezc Taurida, doradztwo gospodarcze, fundusze unijne, praca, szkolenia, biznesplan, Tarnobrzeg - wyglada na to,ze dostaniemy od ZUSu marne grosze, i tak jak piszesz jeszcze bedziemy musialy placic skladke :-( .. i gdzie tu rownosc (w tym przypadku wszystkich mlodych mam) wobec prawa...? A wychowawczego w naszym przypadku w ogole nie ma, ehhhh zalosny kraj, zalosne prawo :-(...
To w kwesti rozwiania watpliwosci niektorych - gdzies ten temat sie pojawil ile wazna jest pieczatka (2msc czy 1 msc)... Najwyrazniej przepis sie zmienil bo jeszcze do niedawna nie musialam biegac co miesiac do zakładu pracy podbijac ksiazeczke, a teraz juz trzeba...
z macierzyńskim też nie tak łatwo bo Antka urodziółam 13 listopada a pierwsza kasa od nich dopiero 30 grudnia na koncie zawitała
a zwolnienia też nigdy regularnie nie zapłacili

zeby sprawdzic czy zwolnienie nie jest bezpodstawne - jesli by sie tak okazalo to kazaliby mi polacic ponoc 5000zl
Ale z tego co wiem to PESEL odbiera sie w Urzedzie, tak jak pisala paulusia na poczatku tego watku
Juz sie pogubilam w tych urzedowych sprawach