reklama

Spadek wagi w ciąży.

liajuxx

Początkująca w BB
Hej dziewczyny :)
Obecnie jestem w 16 tc. Moja waga przed ciążą pozostawiała wiele do życzenia 😂, ważyłam ok. 76-77kg na 164cm.
W ciąży zaczęłam tą wagę gubić, obecnie jest to zrzucenie 6 kg. Rozumiałam to w 1 trymestrze, mdłości, nie chciało się tak jeść, dużo zapachów mnie odrzucało.
Aktualnie jest to drugi trymestr, apetyt wrócił, natomiast waga jak stoi w miejscu tak stoi 70/71 kg.
Trochę zaniepokojona zapytałam ginekologa, czy to normalne, czy mały rośnie (będzie zdrowy chłopiec :) ), powiedział, że wszystko w najlepszym porządku i że czasami tak się zdarza. 9 mam kolejną wizytę, jestem ciekawa czy choć 0,5 kg przytyłam..
Miała któraś z was taką sytuację? Chudłyście do któregoś momentu w ciąży? Boję się, że schudnę a później przytyję tyle, że ciężko będzie mi się z tej wagi zredukować po ciąży...
Pozdrawiam was :)

reklama
Dzięki dziewczyny :) trochę się uspokoiłam
Badania krwi mam w normie, aczkolwiek zapytam ginekologa przy następnej wizycie o dietetyka, bo szczerze mówiąc ja na mało rzeczy tak naprawdę w ciazy mam ochotę.
smazone całkiem mnie odpycha, jedynie to gotowane, wszelkie zupy, mięso gotowane. Do słodkiego w ogóle mnie nie ciągnie, No i oczywiście się nie głodzę, ale tez nie przeżeram, kiedy mam ochotę, jestem głodna to jem 😊

reklama
Dzięki dziewczyny :) trochę się uspokoiłam
Badania krwi mam w normie, aczkolwiek zapytam ginekologa przy następnej wizycie o dietetyka, bo szczerze mówiąc ja na mało rzeczy tak naprawdę w ciazy mam ochotę.
smazone całkiem mnie odpycha, jedynie to gotowane, wszelkie zupy, mięso gotowane. Do słodkiego w ogóle mnie nie ciągnie, No i oczywiście się nie głodzę, ale tez nie przeżeram, kiedy mam ochotę, jestem głodna to jem 😊
Myślę że mało co dietetyk Ci pomoże bo ułoży Ci dietę a Ty i tak nie zjesz bo nie będziesz miała ochoty. Mnie też odrzuciło od wielu rzeczy, musisz próbować co Ci aktualnie smakuje :)

W drugiej ciąży startowałam z większą wagą. Do 20tc schudłam 7 kilo. Potem powoli zaczelam przybierać. Co w rezultacie skonczylo sie na przybranych 11 kilogramach. Czyli 4 na plusie porownujac do wagi z przed ciazy. Córka ważyła 4.150 kg także do drobinek nie należała.

Obecnie jestem w 16 tc. Moja waga przed ciążą pozostawiała wiele do życzenia 😂, ważyłam ok. 76-77kg na 164cm.
W ciąży zaczęłam tą wagę gubić, obecnie jest to zrzucenie 6 kg. Rozumiałam to w 1 trymestrze, mdłości, nie chciało się tak jeść, dużo zapachów mnie odrzucało.
Aktualnie jest to drugi trymestr, apetyt wrócił, natomiast waga jak stoi w miejscu tak stoi 70/71 kg.
Trochę zaniepokojona zapytałam ginekologa, czy to normalne, czy mały rośnie (będzie zdrowy chłopiec :) ), powiedział, że wszystko w najlepszym porządku i że czasami tak się zdarza. 9 mam kolejną wizytę, jestem ciekawa czy choć 0,5 kg przytyłam..
Miała któraś z was taką sytuację? Chudłyście do któregoś momentu w ciąży? Boję się, że schudnę a później przytyję tyle, że ciężko będzie mi się z tej wagi zredukować po ciąży...
Ja startowałam w ciąży z wagi 45 przy wzroście 162 i waga spadła do 44 a wzrastać zaczęła napewno po 20 tyg dopiero

Ja tez w ciazy chudlam chyba wlasnie do 17tc nawet.. W sumie i tak przytylam tylko 7kg później a wszytsko było w porządku :)

Ja przed ciążą ważyłam 61 kg. W pierwszym trymestrze schudłam do 55 kg. Nie mogłam nic jeść przez prawie cały trzeci miesiąc ciąży, wszystko powodowało wymioty. Do około 20 tc ta waga się utrzymywała, apetyt powoli wracał. W dzień porodu ważyłam 72 kg, dzidziuś 3840. Miesiąc po porodzie, bez odchudzania, ważyłam 57 kg i tak już zostalo.

Ja w pierwszej ciazy schudlam 7kg do 8tc, pozniej do 26tc wróciłam do swojej wagi startowej i finalnie mialam +10kg. Corka wazyla 3920g. W drugiej ciazy do 20tc waga ani drgnęła a do konca mialam +11kg corka ważyła 3200g. W obu ciazach mialam zdiagnozowane niepowsciagliwe wymioty ciezarnych w drugiej dodatkowo ślinotok. Dziewczynki są obie zdrowe:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry