reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Spanie na podusi

elfica

elfica
Miasto
Rybnik
Drogie Mamy czy dziecko w wieku 5 miesięcy powinno spać na poduszce czy najlepiej by jak najdłużej spało na płaskim podłożu? Mójsynek nie śpi na poduszce i jakoś mi się wydaje, że im dłużej bez poduszki tym lepiej.

Proszę o rady

Sylwia

reklama
Zalecaja, zeby dziecko do roczku spalo bez poduszki, ale w pewnym momencie (gdzies ok. 10 miesiaca) zauwazylam, ze Pauli brakuje czegos, do czego moglaby wtulic buzke, dostala plaska poduszeczke i jest OK:tak:

wiecie co dziewczyny ...a my z lenistwa spalismy w nocy z Jasiem ...nawet jak był noworodkiem ...spał na wiekiej poduszce całym ciałem ...wydawało mi sie że był bezpieczniejszy przy mnie w razie czego ( odpukac) i że szybciej zauważe że coś sie dzieje .

Natomiast co do własnej poduszki to chyba dostał takiego cienkiego " jaska" jak miał z 5 miesiecy ...bo faktycznie czegos mu brakowało w tym łóżeczku

Macio dostał poduszke taka płaska jak mial 2 miesiace a Adas troszke wczesniej...i zauwazyłam ze jak maja głowke troszke wyzej to nie maja problemu z ulewaniem:-)

u mnie ma rok i nie ma mowy o poduszce ani o kołdrze w łóżku. Generalnie obecność w/w lub jednego z nich sprawia że budzi się co godzinę, jęczy, próbuje usunąć ciała obce z łóżka... itp. Więc jest bez. Przytulanek też nie uznaje, mimo że ma kilka. Ja tam na siłę nie wprowadzam, bo i po co? Spi obecnie głównie w pozycji oddawania hołdu Allahowi ;) czyli na brzuszku z podkurczonymi kolankami, więc poduszka też mi się wydaje bardziej przeszkadzać niż pomagać...:blink:

Macio tez nie lubi byc przykryty ale podusie lubi a Adas narazie toleruje i kołderke i podusie zreszta on bardziej z tych ciepłolubnych:-)

U nas narazie bez podusi, mala ma taka tycia w luzeczku ale ja ignoruje i traktuje jak zabawke...

reklama
Kasia_z ubierasz synka na noc grubiej, żeby nie zmarzł? czasem Misiek też się zachowuje jakby mu kołderka przeszkadzała, ale z kolei w śpiworku nie chce spać, dlatego ciekawwa jestem jak ubrany śpi twój maluszek

Do góry