reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

agacynda aria Jakuba to głównie lalalala w różnych tonacjach, skali i z dodatkami :-D
My od pn zostaliśmy sami więc czasu mniej :baffled: a najciekawsze jest to że małemu włosy zaczynają się kręcić :szok: już byłam taka szczęśliwa że nas to ominie bo od urodzenia miał włosy całkiem inne niż siostra :wściekła/y:

reklama
To może Kubuś będzie operowym śpiewakiem? :-)) hihihi
A czemu Pianko źle, że kręcone?! Mojej Nelce się te dłuższe włoski zakręcają i mam nadzieję, że będą jeszcze bardziej :-)

agacynda to musi jeszcze dłuuuuugo ćwiczyć bo jak na dzień dzisiejszy ciężko się tego słucha...:-D może nie źle że kręcone ale kłopotliwe żeby loki były ładne no i ogarnąć ta dżungle po nocy...małej się tak plączą że masakra po kąpieli też jest minuta na rozczesanie bo jak obeschną to kaplica nie uczeszesz :-Da najgorzej latem jak jest wilgotno i gorąco...ładnie wygląda u dziewczynki ale opanować to..ostatnio podsumował mój K ona wygląda jakby miała trwałą i natapirowane :-D na szczęście młody będzie krotko obcinany ;-)

Ahh rozumiem, no tak... Kwestia pielegnacji moze byc klopotliwa. Ale za to jak bedzie Kalinka starsza to sa specjalne preparaty itp

Anulk@ jak po szczepieniu?? dałaś radę??;) bo zakładam, że Maksio poradził sobie śpiewająco i wcale nie mam tu na myśli płaczu;)

Ja byłam wczoraj Nadką poszło bezproblemowo. Przy okazji kontrolna wizyta no i mamy sukces wagowy:) która pięknie się wyrównała:)
Teraz tylko musimy usprawnić lewą stronę, którą to Nadka trochę rzadziej wykorzystuje i kolejna wizyta za 2 miesiące. Jedzeniowo też się rozkręcamy. Dziś będzie pierwsza zupka- marchewka, ziemniak, pietrucha:] bo każdy z tych składników w formie solo mamy już opanowane:)

Pianko współczuję tych kręciołków na głowie ale z drugiej strony taaak słodko one wyglądają u dzieciaczków:) takie aniołeczki, cherubinki małe:)

Paulinko, Asitko????

6800;] ... wiem wiem, przy Nelci to kruszynka hehe

Zupka zaliczona, zjedzona mniej chętnie niż ulubione jabłuszko lub jabłuszko z marchewką ale udało się:) nawet trochę mannej przemyciłam:) zabawne takie gotowanie ptasich ilości hihi

Sihayko - dziękujemy, po szczepieniu ok, nic się nie działo - byłam bardzo dzielna :happy2: rozdzieliłam szczepienia i na dniach powinniśmy podejść do rota i pneumokoków, ale teraz faktycznie ma minimalny katarek w jednej dziurce
Pokaż Nadusię jak to już taka duża pannica..:tak: i tak ładniutko je warzywka!

Pianko - mąka w przepisie jest zwykła pszenna, ale fajne jest tez z razową

Agacynda - ale mi przypomniałaś te piosenki z dzieciństwa w "zagranicznym" języku :-D:-D też byłam przekonana, ze to angielski :confused:

Maksio zaczął się tak świadomie uśmiechać w odpowiedzi na uśmiech - jakie to słodkie!
Ale od kilku dni ma jakies kłopoty ze spaniem w dzień - dłużej usypia niż śpi, potem jest śpiący, więc nic innego się nie da jak go usypiać i tak w kółko. Nawet nie to, że nic nie mogę zrobić, bo i tak cała jestem dla niego, ale tak mi go szkoda jak sie bidulka nie może wyspać - no i tak się bujamy...

aaa ... macie jakieś pomysły na walentynki?????

Sihayko no ociupinkaaa z Nadeńki :-) jejku jaka Ona musi być leciutka hehehe ale pięknie je! ja jutro rozpoczynam od kleiku ryżowego. zaczynam na nowo wprowadzać Młodej coś stałego. a jak z cycem przy Nadki jedzeniu?
Dzisiaj pytałam mamy o wagę Nelki a moja mama mi powiedziała, że mój młodszy braciszek podwoił swoją masę urodzeniową mając dwa miesiące :O hehehe

Anulka dzielna jesteś :-) A smoka używasz czy nie? bo moja Nelka ostatnio dopiero zaczęła przygodę ze smokiem ale tylko i wyłącznie do spania go potrzebuje i wtedy super śpi.
Ja nie mam pomysłu na walentynki... w ogóle nie lubię tego święta i za każdym razem spędzam je tak samo-dzień jak codzień tylko dostaję kwiatka.

reklama
PIANKA kręciolki!!! o ja!!!!!!!! boski bedzie :)
ANIULKA moze skok rozwojowy? w walentynki to bym chciała odpocząc :p
SIHAYA brawo dla Nadusi! i za wagę i za jedzonko

ja też chce wloski u Lenki:zawstydzona/y: po urodzeniu miała czarne kudełki, z tylu takie fajne dlugie:-D potem wylazły i cisza. to znaczy się ma. z tyłu jej rosną i ma taką kępke długosci kilku cm ale z boku i z przodu po może 2 mm...:-( czemu nie równomiernie? zaczynam sie martwic. a do tego ma taaakie blad, że ich nie widac:-D

Do góry