reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

przemyślałam sobie sprawę i wymysliłam taki plan do wdrożenia od poniedziałku: pobudka o godz. 7 (+/- kwadrans), drzemka między 12-13 i nie dłuższa niż 1,5 godziny; do wieczora zero spania (ona i tak nie śpi drugi raz) i spać o 20-20:30; zobaczymy jak nam to wyjdzie; i chyba w 1 tyg. powalczę o trzymanie się tych godzin, żeby ją w rytm wprowadzić i przestawić te godziny, a w następnym tyg. pouczymy sie samodzielnie zasypiać w łóżeczku;
Amelkowna budzi sie ok 9-10 rano. po tej kaszce przed snem spi juz ladnie druga noc cala wiec jestem dobrej mysli. na drzemke ja klade tez ok 13 i niestety ma po tym sporo energii i tak czy owak chodzi spac ok 22 a czasem nawet pozniej:confused2: sa dni jak ja wymecze ze juz o 19 trze oczka a czasem nawet jak mi sie wydaje ze ja zmeczylam np dluuuuugasnym spacerkiem to ona i tak mi udowodni ze ma mase energii i biega do pozna:crazy: moze to taki etap kolejny??:confused:

reklama
ja w tym temacie mam porazke, fakt ze Adas juz przed 20 chodzi spac w ciągu 5 minu , co z tego jezeli z cycuszkowym wspomagaczem
nie dosc ze musze go od piersi odstawic to jeszcze samodzilnie nauczyc zasypiac
mści się moja wygoda z pierwszych miesięcy życia Adalka, a przestrzegała Tracy Hogg....

Ostatnia edycja:
Andariel myśle że plan masz dobry, u nas sie podobny ustalił jak zaczełam do pracy chodzić i około 20 Julka woła o smoka i pieluszke, robimy jej szybką kąpiel i do łózeczka :-). Wcześniej zasypiała przed 22 i wstawałyśmy tak 9-10 rano. Nocki są różne ale to już inna kwestia...

A moja mi zrobiła świeto wczoraj i spała w nocy tak łądnie ze szok- i raz o 3 się tylko obudziłą zeby mnie possać. Ale co ją do tego skłoniło to nie mam pojecia bo wszystko było jak zwykle.

Andariel powodzonka z przestawieniem-choc i tak patrzac na inne dzieci(np. na mojego :))to ładnie jej spanie wychodzi.

U mnie najwiekszy problem to to ze chce sobie drzemac pod wieczór drugi raz i później późno spac idzie. A nawet jak się ją da przetrzymać do wieczora to tez po 2 h wstaje zadowolona...

Andariel kilka tygodni tak pocwiczysz a doczekasz się zmian:-)

Aluta wtaje o 7.30 potem ma drzemke ok 12.00 1,5h wieczorem o 18.30 kolacja, potem kąpiel i najpóźniej o 19.45 zasypia często sama albo leże obok niej z zamknętymi oczami i po 10min śpi.. wieczór mój:-) Angelinka zasypia przeważnie 20.15- 20.30 i kocham ten swój wolny czas.
Alicja budzi się ok 23.00 i 5.30 na mleko ale ostatnio w sobote jak zasnęła o 19.30 to obudziła się o 3.20:-) a o 3.15 wrócilismy z impezy hihih

a dzis spała do 9.30 i juz jej nie kładłam w dzień i czuje ze o 19.00 bedzie pozamiatane:-) mąż będzie miał mało z nią roboty bo mnie i tak nie będzie!

...wiem, że Was to mało obchodzi, ale musze się pochwalić,że Alojza moja dziś przespała całą noc:-):-):-), no moze nie poszła tak prawidłowo spac bo o 22...ale spała do 7

ciekawe czy ma to jakis związek z tym ze dzis mojego chłopa w sypialni nie było i same sobie spałyśmy:-p

za to ja budziłam sie z przyzwyczajenie chyba z 8 razy:-p:no:

reklama
Malbertka.... jestes u mnie na liscie ulubionych!!

ale z tym spaniem to tak jest.. kiedy chłopcy byli mali marzyłam o całej nocy przespanej... udało się jak Rafcio miał 4 lata:-) teraz tez marze o przespanej nocy ale jak nie dziewczynki się wybudzają to Starszy na kompie siedzi i przeszkadza a jak juz zapadnie cisza to kot mi łeb włazi i miauczy....

WYSPIE SIĘ PO ŚMIERCI:-)

Do góry