• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Spirala domaciczna opinie

Czy ma któraś z was? Poleca czy odradza.? Zastanawiam się nad tym ginekolog powiedział że nie widzi przeciwwskazań alw chciałabym usłyszeć opinie od dziewczyn które stosują. Jaka cena czy założenie boli i jak jest przy współżyciu?

reklama
Ja mogę polecić implant. 5 minut, nie boli. Mam już go poł roku i od pół roku spokój z miesiączka. Dla mnie to akurat plus, ktoś inny może uznać to za minus

Dostajesz znieczulenie, zaraz po nim implant masz wstrzyknięty pod skórę od wewnętrznej strony ręki pod bicepsem. Implant jest wielkości zapałki. Potem ci to ginekolog zabezpiecza i przez kilka godzin nosisz opatrunek, aby skóra sie zasklepiła, aby implant nie wyleciał. Mi się dłużej rany goją, stąd ja opatrunek zdjęłam rano, a robiłam go około godziny 16.
Wolałam w nocy nie ściągać ze względu na dziecko.
Wszystko jest okej, nic mi po nim nie dolegało, na początku dotykałam miejsca, żeby go wyczucć, ale przyzwyczaiłam się i przestałam. Implant jest ważny 3lata po tym czasie lekarz delikatnie rozcina ci skórę wyciąga go i można nowy wstrzyknac. Moje znajome chwalą sobie. Jakoś nie miałam odwagi zastosować sobie nic innego. Tabletki zażywałam kiedyś i uznałam, że nie ma sensu, bo i tak więcej dzieci nie chce.

Czy ma któraś z was? Poleca czy odradza.? Zastanawiam się nad tym ginekolog powiedział że nie widzi przeciwwskazań alw chciałabym usłyszeć opinie od dziewczyn które stosują. Jaka cena czy założenie boli i jak jest przy współżyciu?
Podepnę się pod temat, bo również się zastanawiam.
A nad jaką myślałaś? Hormonalna czy nie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry