• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sposób na żylaki, operować nie operować ?

Myślę, że jak strasznie przeszkadza i źle wygląda, to warto operować i ewentualnie potem zabrać się ostro za profilaktykę, żeby nie było następnych. Ja się wahałam przez jakiś czas, ale w końcu jak pomyślałam że będę chciała w lato odsłonić trochę kopytka to się spalę ze wstydu to stwierdziłam, że trudno trzeba! Opłaciło się o tyle, że już wszystko ładnie wygląda. Byłam na zabiegu z Iatrosie i o tyle było fajnie, że odpowiedzieli też na wszystkie pytania dotyczące tego, co należy robić w okresie pooperacyjnym, który dla przyszłego zdrowia jest bardzo istotny.

reklama
Agdzie robiłaś ten zabieg ? ja już się nad tym zastanawiam oddawna, tylko ciągle jakoś nie mogę się zdecydować... boję siętrochę, nie wiem czy to niebezpieczne nie jest, tyle różnych sprawsię na ten temat słyszy.

WIatrosie w W-wie, pisałam już o tym :D Hehe a bać to się nie maco, jak pójdziesz do dobrej Kliniki to nie ma opcji żeby byłyjakieś powikłania i inne tego typu nieprzyjemne sprawy. Też siębałam, ale poszłam. Sytuacja mnie zmusiła, bo moje nogi straszniewyglądały, a latem to masakra i wstyd z takimi nogami gdzieś sięwśród ludzi pokazać.

zgadzam się, że jeśli jeszcze nie jest za późno warto zrobić zabieg likwidujący tzw. pajączki. Ja robiłam 2 lata temu w lux medzie w warszawie. Jestem zadowolona bo od tamtej pory nie pojawiły się nowe pajączki, ale fakt, że staram się dbać o to. Jeśli mamy już żylaki, to niestety z tego co się orientuję, pozostaje tylko operacja. Ale najlepiej pojsc do lekarza i dowiedzieć się wszystkiego.

dziewczyny ratujcie, nie wiem co robić.. moje nogi sa tak opuchniete (popołudniami jest gorzej) ze czasem wygladają jak wielkie balony :( dodatkowo zaczynają pekac mi naczynka, czy to żylaki? stosowałam juz ,maści i żele ale nic nie pomaga? kolezanka poleciła mi Varicoz, podobno działa ale nie jestem do końca przekonana :( te komentarze: Link do: Varicoz - opinie i Skargi. Czy skuteczny na żylaki?? trochę mnie nie pokoją.. czy ktos moze to jakos zweryfikowac? będę wdzieczna!

reklama
Potwierdzam zabieg na pajączki jest skuteczny. Miałam robiony pół roku temu również w luxmedzie - lekarz wspominał, że nazywa się to fachowo skleroterapia -chyba o tym samym piszemy :) praktycznie bezbolesny i bardzo skuteczny. Mineło pół roku i nowych pajączków ani sladu - mam nadzieje, że nie zapeszam.

U mnie po takim zabiegu obecne pajączki się nie wchłonęły, a jest o wiele gorzej, bo pojawiły się nowe! Moja noga teraz wygląda jakbym miała dużego siniaka :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry