reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sposoby na zasypianie

U nas z zasypianiem straszne problemy-kiedys maly mial okres ze zasypial sam i dosyc szybko-teraz nie ma mowy-zasypia u nas w lozku a potem go przenosze-ale samo zasypianie trwa godzine-Jas wierci sie, staje na glowie, schodzi, wchodzi na lozko-tez czytam mu bajke, potem kolysanke-ale Jaska to jakos nie uspakaja-wychodzenie z pokoju nie wchodzi w rachube bo Jas nie dosc ze placze to jeszcze uderza glowa w lozeczko-prawdziwa histeria.
Zastanawialam sie nad zmiana lozeczka bo jak Maly kreci sie w nocy to czesto tak sie uderzy w szczebelki ze zupelnie go to wybudza. KatiNJ- chyba faktycznie powinnas pomyslec o rozkreceniu biznesu z tymi lozeczkami-mialabyc przebicie ponad 100%:-D

reklama
KATINJ Dobry pomysł. Może dla nas jakiś rabat? ;-)

Łukaszek sam zasypia w łóżeczku praktycznie prawie od 2. miesiaca życia. Oczywiście z wyjątkami, jak katarek, ząbkowanie, kiedy to biorę go do siebie do łóżka. Czasami mimo wszystko ciężko mu zasnąć i tak po godzinie kręcenia i przestawianiu poduszek, wraca do łóżeczka, gdzie spokojnie zasypia.
Nie ma jednej reguły. Niekiedy zasypianie trwa dłużej, tj. wstawanie, siadanie i płakusianie. Wtedy czasami przytulam go i kładę spowrotem.

Sylwia jak kupisz zamiast tego czerwonego autka (ktore jest wieksze) to lozeczko Roadster Toddler Bed from Little Tikes to zaoszczedzisz na materacu bo pasuje do niego materacyk z lozeczka. Ja mysle o zakupie wlasnie takiego, ale za jakis rok.Tereska tez ma to mniejsze. Ten czerwony samochodzik jest naprawde duzy, widzialam na zywo.

Co do lozeczka lokomotywy to na allegro chyba przesadzili z cena u mnie kosztuje ono $250 czyli ok 700zl a w PL na allegro prawie 1700zl+100zl za przesylke. Fakt ze to z allegro ma materac ale do tego lozka pasuje zwykly materacyk z lozeczka.
Toys "R" Us - Thomas and Friends Train Toddler Bed

Chyba zaczne handlowac tymi lozeczkami;)

katiNJ........ja też wczoraj z moim P się śmiałam z tych cen ...........ludzie chyba powariowali :szok::szok:

Jezeli chodzi o to łózeczko to ono (niebieskie) jest naprawde duże i wystarczające .....materac włozyłam ten z łózeczka tak jak pisze Kasia i pasuje perfekt .....naprawde nie warto chyba kupowac tego wiekszego bo cały pokój zajmie ;-)

kati ja tylko podalam taki typ autka -ale rozmiarem chce mniejsze:tak:
tereska mialam wlasnie pytac czy materac pasuje z lozeczka

a co do cen to w pl powariowali-ceny na allegro :szok: kogo stac???????????????
no w stanach to juz tanizna jest-tutaj troszke drozsze(np.lokomotywa) ale i tak taniej niz w pl

Ja wczoraj wprowadziłam zmiane w usypianu Karoli, tzn byłam w pokoju do momentu jej zasnięcia, ale nie wstawałam jak sie podnosiła w łóżeczku. Kładła się sama.

Wychodzenie i zostawianie jej samej nie wyszło :baffled: Ale z czasem na pewno się uda :tak:

reklama
a ja chorowałam na tego typu łóżeczko, ale kasy niet i Piotrruś ma zwykłe łózeczko (też łądne) 140/70 juz tapczanik

Łóżko Łóżeczko sosnowe 140x70 z materacem (225921229) - Aukcje internetowe Allegro

Kapitalne to łóżeczko, które tu pokazałaś :-). Gdybym miała w planie zmianę obecnego to na pewno kupiłabym któreś z tych.

Jednak my jak do tej pory zadowoleni jesteśmy z łóżeczka które mamy - to jest Klupś, model Radek VII z szufladą.

Do góry