Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
martika w sumie masz racje, a powiedz mi prosze w jaki sposob zalatwialas sprawy urzedowe ? byl przy tym ojciec dziecka? cos podpisywal ? jakby to wygladalo jesli dziecko mialoby nosic tylko moje nazwisko - tez musialby cos podpisywac ?
niestety tak nie jest,obowiązek alimentacji pozostaje mimo pozbawionej władzy,i ojca na syna i syna na ojca.Dopiero adopcja/przysposobienie dziecka przez męza/żonę(obecną) zamyka drogę do alimentacji,obowiązek ten przechodzi na ojczyma/macochę..A później jak będzie stary i bez kasy,to do twojego dziecka wyciągnie łapę po pieniądze,a przy pozbawionych prawach tę możliwość ma zamkniętą.
mi adwokat powiedzial,ze jak ojciem ma odebrane prawa,to w przyszlosci nie moze sie on domagac pozniej alimentow od dzieckaniestety tak nie jest,obowiązek alimentacji pozostaje mimo pozbawionej władzy,i ojca na syna i syna na ojca.Dopiero adopcja/przysposobienie dziecka przez męza/żonę(obecną) zamyka drogę do alimentacji,obowiązek ten przechodzi na ojczyma/macochę.
Pozbawia się władzy rodzicielskiej,ale nie obowiązków.Dopiero jak nazwisko znika z aktu urodzenia,znika też obowiązek alimentacji.