Połóg ? - u mnie calkiem gladko ,choc obkurczanie macicy nie jest przyjemne i moze byc bolesne ( ja bralam przeciwbolowe zastrzyki ale to dlatego ze mialam ciecie i bolalo jeszcze bardziej ) Przy dostawianiu do piersi macica sie obkurcza rowniez i tez boli widzialam jak mamusi zaciskaly zeby w trakcie karmienia.Krawawienie ? moje trwa nadal ale jest juz skape i uzywam zwyklych ciekich podpasek ze skrzydelkami ,podklady poporodwoe przydaly sie tylko w szpitalu i tam odbebnilam najwieksze krwawienie ,ale spokojnie mnie przynajmnie nie zalewalo az tak bardzo.Natsepnego dnia po cc bylam juz pod prysznicem

Mialam sily ,zero zawrotow glowy ,omdlen itp .
Pierwsze siuski tez poszly calkiem gladko ,mialam problem jedynie z wyproznieniem ,zalatwilam sie dopiero na 4 dobe ! !!! wiedzialam ze musze ale mi sie nie chcialo.
W pierwszych dniach po porodzie, odchody są krwiste i obfite. Z czasem, w miarę gojenia się ran, wydzielina stopniowo zmienia barwę, przechodząc najpierw w różową, następnie brązową, a na końcu żółto-białą, zmniejsza się też jej ilość. Upławy trwają zwykle ok. 2 do tyg. Karmienie piersią przyspiesza oczyszczanie.Moja wydzielina w 10 dobe po porodzie jest juz rozowa ,jeszcze troche czyszczenia przede mna ale nie sprawia mi to zadnego klopotu gdyz nie jest ono obfte

NIe wolno uzywac tamponow o tym musicie pamietac !!!!!! Ja uzywalam zawsze tamponow teraz musze podpaski i troche odczuwam dyskomfort ale jest ok

dam rade !
Ja przechodze polog calkiem gladko nic mnie nie boli ,czuje sie super jedyny dyskomfort to podpaski ale tlumacze se to ze mam poprostu dlugi okres
Niewiem jak innne dziewczyny ale ja przechodze ten polog identycznie jak ten z pierwszej ciazy
NIe bedzie zle ...glowa do gory !