reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Jest taka sprawa. Trudna. Jedna z naszych babyboomowych moderatorek dowiedziała się, że ma nowotwór. Stało się to kompletnie nieoczekiwanie, a szok spotęgowała informacja, że nowotwór jest złośliwy i niestety są przerzuty. Rozpoczęła się walka. Jeśli możesz wesprzeć Iwonę, bo wiesz jak ważne, żeby maluszki miały mamę - nie czekaj. Jeśli masz do niej pytania, wiesz, gdzie jej szukać. Przeczytaj i zadziałaj

reklama

Sprawy ''ten teges'' POŁOGOWE.

NeSSi

Moderatorka
Bardzo bym chciała byśmy w tym temaciku opisały Nasze połogowe starcia, jak przebiega ta cała sytuacja, stan zdrowia po porodzie, samopoczucie . Interesuje opinia mam które urodziły... dostarczy to wiedzy nie tylko tym które same przez to przechodzą, ale równiez tym które to czeka, a informacje z życia wzięte bedą bardziej cenne niz suche fakty ze stron internetowych. :tak:

reklama
Połóg ? - u mnie calkiem gladko ,choc obkurczanie macicy nie jest przyjemne i moze byc bolesne ( ja bralam przeciwbolowe zastrzyki ale to dlatego ze mialam ciecie i bolalo jeszcze bardziej ) Przy dostawianiu do piersi macica sie obkurcza rowniez i tez boli widzialam jak mamusi zaciskaly zeby w trakcie karmienia.Krawawienie ? moje trwa nadal ale jest juz skape i uzywam zwyklych ciekich podpasek ze skrzydelkami ,podklady poporodwoe przydaly sie tylko w szpitalu i tam odbebnilam najwieksze krwawienie ,ale spokojnie mnie przynajmnie nie zalewalo az tak bardzo.Natsepnego dnia po cc bylam juz pod prysznicem :) Mialam sily ,zero zawrotow glowy ,omdlen itp .
Pierwsze siuski tez poszly calkiem gladko ,mialam problem jedynie z wyproznieniem ,zalatwilam sie dopiero na 4 dobe ! !!! wiedzialam ze musze ale mi sie nie chcialo.

W pierwszych dniach po porodzie, odchody są krwiste i obfite. Z czasem, w miarę gojenia się ran, wydzielina stopniowo zmienia barwę, przechodząc najpierw w różową, następnie brązową, a na końcu żółto-białą, zmniejsza się też jej ilość. Upławy trwają zwykle ok. 2 do tyg. Karmienie piersią przyspiesza oczyszczanie.Moja wydzielina w 10 dobe po porodzie jest juz rozowa ,jeszcze troche czyszczenia przede mna ale nie sprawia mi to zadnego klopotu gdyz nie jest ono obfte :) NIe wolno uzywac tamponow o tym musicie pamietac !!!!!! Ja uzywalam zawsze tamponow teraz musze podpaski i troche odczuwam dyskomfort ale jest ok :) dam rade !
Ja przechodze polog calkiem gladko nic mnie nie boli ,czuje sie super jedyny dyskomfort to podpaski ale tlumacze se to ze mam poprostu dlugi okres :)

Niewiem jak innne dziewczyny ale ja przechodze ten polog identycznie jak ten z pierwszej ciazy :)

NIe bedzie zle ...glowa do gory !

powialo optymizmem ... asko a ile poszlo ci paczek podkladow w szpitalu ?? bo sie zastanawiam czy 2 paczki czy 3 zabrac ... no i musze do domu pokupowac podpaski ... o tym jakos do tej pory nie myslalam ...

Mea..to tak jak mnie! Przez lat pracy w Kancelarii nauczyliśmy się, że najistotniejszy celem do jakiego powinna dążyć firma prawnicza, to satysfakcja jej Klientów. Do każdej sprawy podchodzimy indywidualnie; pomimo że kodeksy prawne są uniwersalne, to detale danej sprawy są zawsze unikatowe. Dzięki temu zawsze jesteśmy w stanie świadczyć kompleksowe usługi prawnicze zawsze dostosowane do potrzeb naszych Klientów.

Ostatnia edycja:
Mea zakupilam 4 paczki ,a poszlo mi 2,5 chyba !Pozniej jechalam juz na podpaskach. NIe mam zamiaru tego zakladac :) tym bardziej ze krwawienia mam naprawde skape :) wez 2 paczki jak cos maz ci dowieze ! i pamietajcie o czestym zmienianiu nawet jak nie leci wam tego duzo !
Mozna sie bardzo szybko i niezle odpazyc nie wspomne juz o bakteriach jakie moga sie namnozyc w wilgotnym srodowisku !

Mea..to tak jak mnie!

pewnie dlatego ze porod to jest akcja !! cos sie zieje, boli jak cholera ale masz nadzieje ze sie to relatywnie szybko skonczy !! a polog to paskudztwo ktore moze trwac i trwac ... i wlasciwie nie masz juz szansy sie nad soba wtedy pouzalac bo masz na glowie dziecko, nowe obowiazki i wszystko cie jakby porzerasta !! bynajmniej ja sobie to tak wlasnie wyobrazam ...

Mea zakupilam 4 paczki ,a poszlo mi 2,5 chyba !Pozniej jechalam juz na podpaskach. NIe mam zamiaru tego zakladac :) tym bardziej ze krwawienia mam naprawde skape :) wez 2 paczki jak cos maz ci dowieze ! i pamietajcie o czestym zmienianiu nawet jak nie leci wam tego duzo !
Mozna sie bardzo szybko i niezle odpazyc nie wspomne juz o bakteriach jakie moga sie namnozyc w wilgotnym srodowisku !

Mhmm ja kupiłam 2 paczki, ale tylko jedną spakowałam..chyba dołożę tą drugą dla spokoju ;-)

reklama

a co to znaczy "czesto zmieniac" ?? co 2h co 4 ?? bo tampony zmienialam co 4-5h /chyba ze sie ze mnie lalo/

Do góry