reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sprawy urzędowe

a ja w ogóle w to nie wierzyłam że to dojdzie do skutku:szok:, a wy teraz piszecie że my się łapiemy na przedłużenie tego urlopu super:-)

reklama
Aja czekam na pieniądze z ZUSu..dostałam 1/3 pensji z firmy i resztę przejął Zus z racji bycia na l4 dłużej niż 30 dni. Jest któraś w podobnej sytuacji? MAm nadzieję że kasa przyjdzie niedługo ..ech

Dziewczyny czyli nie każda załapie się na dodatkowy urlop macierzyński gdyż jeśli moje dziecko postanowi przyjść dokładnie w dniu terminu to urlop macierzyński zakończy mi się 30 sierpnia i co wtedy nie dostane tego przedłużonego urlopu:szok: Z moich obliczeń wynika że od nas z tego przywileju będą mogły skorzystać dziewczyny które mają termin po 20 kwietnia

tu możecie sobie obliczyć urlop macierzyński Kalkulator urlopu macierzyńskiego - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

Ostatnia edycja:
Aja czekam na pieniądze z ZUSu..dostałam 1/3 pensji z firmy i resztę przejął Zus z racji bycia na l4 dłużej niż 30 dni. Jest któraś w podobnej sytuacji? MAm nadzieję że kasa przyjdzie niedługo ..ech

ja juz jestem na L4 od konca sierpnia i dostaje normalnie wyplate w calosci tak jak wszyscy w mojej firmie do 10. kazdego miesiaca :tak: dziwnie z tym ZUSem u Ciebie:baffled:

Dziewczyny czyli nie każda załapie się na dodatkowy urlop macierzyński gdyż jeśli moje dziecko postanowi przyjść dokładnie w dniu terminu to urlop macierzyński zakończy mi się 30 sierpnia i co wtedy nie dostane tego przedłużonego urlopu
shocked.gif
Z moich obliczeń wynika że od nas z tego przywileju będą mogły skorzystać dziewczyny które mają termin po 20 kwietnia

tu możecie sobie obliczyć urlop macierzyński Kalkulator urlopu macierzyńskiego - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

a doliczylas sobie jeszcze do tych 20 tygodni dodatkowe 4 tygodnie ktore Ci przysluguja na zyczenie?

ja gdzies slyszalam, ze jak sie urodzi po 15 marca i sie wezmie 24 tygodnie urlopu to sie lapie ;)

Aguś ja jestem na l4 od 1 września i z zusu pieniążki dopiero dostane w grudniu.

Pierwsze 30 dni zwolnienia płaci zakład pracy dopiero następne l4 są wypłacane przez zus przynajmniej tak jest w moim przypadku

No właśnie tu jest ta kwestia, czy musiałybyśmy być najpóźniej w 20 tyg, czy te 4 dodatkowe też w to wchodzą. Mam nadzieję że nam się uda, bo już się coraz bardziej nastawiam psychicznie na przedłużenie urlopu macierzyńskiego aż do kwietnia 2014... Dzięki temu z urlopami dobiłabym do końca czerwca, potem wzięłabym 2 m-ce wychowawczego a od września puściłabym dopiero dzieciaki do złobka i przedszkola...
Kurcze, oby się udało!

reklama
Do góry