reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Środki lokomocji maluchów

reklama
Aga Ty masz elastyczną? Ja też taką kupiłam, ale w takie upały spacer z taką chustą nie należy do najprzyjemniejszych:), obawiam się, że z tkaną również. My na razie kilka razy po domu się nosiliśmy, ale Młody wytrzymał tak góra 15-20 minut, więc na spacer średnio się na razie nadaje. Może jak już będzie sztywno trzymał główkę, to się bardziej przekona. Jak dla mnie super, bo się w ogóle nie czuje ciężaru dziecka i ma się wolne ręce.

tak ,elastyczną kupiłam i narazie ćwiczymy po domu, ale mały chyba niezbyt zadowolony, góra 15 minut i płacze. może jakoś źle go wkładam i jest mu niewygodnie..
no i ta główka, bo noszę go pionowo, a i tak ręką prztrzymuję mu główkę...

ja mam tkaną ale na spacer w upał to chyba każda chusta jest średnim pomysłem.. my się w każdym bądź razie nie wypuszczamy.. młody jest średnio zadowolony jak go wkładam do chusty po czym za chwilę zasypia, przytula się bokiem główki do mojej klatki i po chwili jest cały spocony

to fakt, my sie dzisiaj rano wybrałyśmy w chuscie do lekarza i na niewielkie zakupy, jakieś 2 h nam to zajęło i wróciłyśmy totalnie mokre obie. ale u nas tak jak u awru na starcie nie ma zachwytu ale po chwili juz śpi

my w ten upał to nigdzie nie wychodzimy. wczoraj o 11 w wózku pod drzewem małego postawiłam, to 10 minut i chciał do domu.
w pokoju mamy teraz 23 stopnie i mały śpi.
spacer to chyba nie wcześniej jak o 17.30

ja wyszłam dzisiaj ok 9 i wróciłam ok 11.30. Potem dopiero faktycznie wyjdę ok 17
a na chustę jeszcze się nie zdecydowałam.

mój maluch to zmarzlak jak mamusia.. taki upał jest dla niego idealną pogodą więc spacer obowiązkowy :-D

reklama
ja też zmarźlak, a upały lubię, ale tu chodzi o to, że w godz. 11-16 nie powinno się wychodzić z bobasami w upały. Do tego jeszcze w gondoli jest goręcej.
Ludzie starsi i dzieci starsze też powinni w tych godzinach unikać wychodzenia na zewn.

Do góry