reklama

Środki lokomocji maluchów

• Starter tematu Starter tematu nataliak
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dla mnie jak na razie, to mam wybór pomiędzy dwoma wózkami,w grę wchodzi albo quinny buzz 4 (wersja 2010) albo bebe confort mura 4 ( jest podobny do maxi cosi mura 4,wręcz identyczny,tylko wersja bebe confort 2010 ma ładniejszą kolorystykę),no i mam dylemat:confused: Cenowo mniej więcej tak samo.
A i z bebe confort maja fajne spacerówki: loola up 2010,ale to dopiero w 2011 kupię.

Agnieszka77 co Ci mogę powiedziec o quinny(też mi sie przeeeebardzo podoba i równiez wybierałam między quinny i murą) ma dwie wg mnie ogromne wady:
pierwsza to nie rozkładana do pozycji leżącej spacerówka, dziecko leży z nóżkami troszkę do góry, jest w takim jakby kubełku i pod kątem ok 20-30 stopni, a nie na płasko, w Murze rozkładasz całkiem leżąco i nózki i góra są na jednym poziomie,
druga wada - mała gondola, sama mierzyłam, różnica duża ponad 10cm, nie stanowi to problemu gdy rodzisz w zimę bo na lato przekładasz dzidziusia do spacerówki, ale rodząc latem na zimę dzidzia ma pół roczku a takie maleństwo jednak lepiej jeszcze osłaniac przed mrozami i wozic w gondolce, ja mojego synka woziłam w gondoli od lipca do prawie marca - wtedy była juz praktycznie na styk, Quinny nie dałby tu rady:-(

Maja to wezmę to pod uwagę,bo faktycznie,jeśli gondola mała,to szybko nie będzie potrzebna,a faktycznie dziecko musi mieć ciepło,nie ma co za wcześnie wkładać go do spacerówki,bo zimą zmarznie.

ciekawa jestem ktory z majowych dzieciaczkow da sie wozic zima w gondoli jak juz bedzie siedzial :P
Ja córkę woziłam,a urodziłam w kwietniu;-) Jeden z wózków,który chcę zakupić gondola ma pasy wewnątrz (bo gondolkę można przewozić w samochodzie przypiętą),poza tym poduszeczki się podkłada i jest ok (dziecko musi być w pozycji półleżącej).Poza tym ja nawet w czerwcu mogę urodzić (córke po terminie urodziłam,poród wywoływany),także jest to możliwe:blink:

A z tym siedzeniem to jest różnie,mi córa akurat na pół roku usiadła,a bratowej synek na 9 miesięcy,także sprawa indywidualna,a kręgosłupa za wcześnie nie mozna obciążać.U mojej dzidzi wg terminu,to pół roku na koniec listopada,poczatek grudnia będzie,a kiedy usiadzie nie wiadomo.

Jeśli zdecydujemy się na wózek, to najprawdopodobniej będzie to Xlander Xa, co do koloru, to muszę pooglądac na żywo no i kwestia czy model 2009 czy 2010. Tu najważniejszą rolę będzie odgrywała cena:tak:

z tego co juz zdazylam zauwazyc w katalogu na 2010 to gondole w nowych x-landerach maja ulepszone mocowanie na stelazu a to jest cos na czym mi bardzo zalezy. ale te kolory sa fatalne :/

co do siedzenia malucha w gondoli to mam nadzieje ze i u mnie to przejdzie bo slabo mi sie robi jak widze te biedne maluszki omotane kocami w spacerowkach na mrozie.

reklama
No to mnie pocieszyłyście, bo gdzie nie czytam to wszędzie matki straszą że dzieci w gondoli siedzieć długo nie chcą. Ja kupuję na razie sam wózek głęboki z największą jaką znalazłam gondolą więc mam szansę na przezimowanie. Moja siostra urodziła się w kwietniu i pamiętam że mama też woziła ją całą kolejną zimę - do roczku w gondoli - podłożyła jej pod plecki poduchę i mała siedziała sobie zasłonięta. Jeszcze wtedy były takie plastikowe - przeźroczyste osłonki do połowy budki :-D - nie wiem czy pamiętacie - i siedziała za tą plandeką osłonięta od wiatru.
A za rok kupię już lekką spaceróweczkę i ta zostanie do końca

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry