reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Wici ale ja mam dalej śluz płodny i bolą mnie dalej jajniki, podbrzusze, ja już sama nie wiem test pierwszy pozytywny w niedzielę, wtedy też powinna być owulacja, ból od poniedziałku.... Trudno, byle to nie choroba, i dla tego robię te testy.
Od testu pozytywnego możesz mieć owulacje do 36 godzin Także możliwe że miałaś w poniedziałek. Ja na przykład miałam owulacje w poniedziałek a do dzisiaj mam sluz plodny. W pierwszej ciąży miałam tak, że od owulacji miałam jeszcze tydzień sluz plodny i to mnie wtedy zastanowiło. I okazało się że byłam w ciąży:)

A następnego dnia poleciałam na beta hcg i wynosiła 77
Również wtedy prowadziłam starannie dziennik od owulacji i zapisałam wszystko co działo się z moim organizmie. Wiadomo pierwsze objawy jak mdłości i częste dodawanie moczu przychodzą później. Ale już od momentu zapłodnienia w organizmie zachodzi tyle zmian i nasz organizm reaguje różnie są to z pozoru nie zauważalne sygnały bo nikt nie skupia się na nich.

Mówią, ze 50-60% ciąż to ciąże biochemiczne i większość z nas o nich nie wie, myśli ze to poprostu mocno spóźniona miesiączka. Jednak jak ktoś stara się o dziecko to sama pewnie wiesz, ze często liczy się każdy dzień. Super ze masz już jedną pociechę :) w razie gdyby coś się u mnie ruszyło to dam znać. Mam mieć jeszcze badania w kierunku Trombofilii. Napewno 3 miesiące nie będę siedzieć z założonymi rękami. Chyba zdecydujemy się na konsultacje z jakimś innym lekarzem, może zaproponuje inseminacje żeby „zrobić nam” ciąże. Pani Dr pod której opieka teraz jestem jest bardzo wierząca i nie przychyla się raczej do inseminacji.
Miłego wieczoru
Czekam na wieści, w końcu się uda:) Robicie wszystko, żeby się udało. Warto też spróbować właśnie konstrukcji z innym lekarzem. Mój dr powiedział, że te straty są tak bardzo odczuwalne, bo coraz szybciej robimy testy a może być różnie, ale jak napisalas, jeżeli ludzie świadomie się decydują i czekają, to liczą każdy dzień i wyczekuja. Miłego :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry